Sport

2013.08.07. 13:25

A pontgyárosokat felügyelte

Kósa Tamás nagy álma teljesülne, ha jövőre az A divízióba jutott U20-as válogatottnak is tagja lehetne.

Kósa Tamás nagy álma teljesülne, ha jövőre az A divízióba jutott U20-as válogatottnak is tagja lehetne. Tagja volt a junior országos bajnokságon harmadik helyezett NYKK-Nyírsuli Kosárakadémia csapatának, a Marso-NYKK színeiben bemutatkozhatott a felnőtt élvonalban is, mellette az U18-as válogatottba is beverekedte magát Kósa Tamás, aki a magyar csapat tagjaként részt vehetett a macedóniai Strumicán rendezett B divíziós Európa-bajnokságon. A Krúdy Gyula Gimnázium leendő tizenkettedikese alighanem elégedetten fog visszatekinteni élete és pályafutása ezen időszakára.

– A macedónok elleni mérkőzés kivételével meg tudtam oldani a rám osztott feladatokat, akkor sajnos az egész csapat betlizett – így Kósa Tamás. – Azt tudni kell, hogy a szombathelyiek közül Váradi Benedek eleve nem tarthatott velünk, valamint órákkal a nyitány előtt kidőlt a sorból legfontosabb játékosunk, Perl Zoltán, akinek jelenléte nélkül elbizonytalanodott a támadójátékunk.

A hazaiaktól elszenvedett vereség után aztán magunk között megbeszéltük, hogy min kell változtatni, le is győztük a dánokat, és teljesen más arcát mutatta a csapat. Végül a tizenharmadik helyen végeztünk, ami nemcsak a szám miatt volt balszerencsés, hanem mert a nyolc közül és később a kilencedik-tizenkettedik helyekről is körbeverés után szorultunk ki. Támadásban talán lehettem volna bátrabb, de olykor hatalmába kerített az önbizalomhiány, és keveset vállalkoztam, ezt próbálták orvosolni a stáb jelenlévő nyíregyházi tagjai, tanácsokkal, egyéni beszélgetésekkel.

(A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A KELET-MAGYARORSZÁG 2013. AUGUSZTUS 8-I SZÁMÁBAN)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!