Sport

2013.08.01. 10:05

Akik abszolút elérték a céljukat

Baktalórántháza - Három napon át Baktalórántházán edzőtáboroztak a megyei labdarúgó-játékvezetők. 

Baktalórántháza - Három napon át Baktalórántházán edzőtáboroztak a megyei labdarúgó-játékvezetők.  Mivel bevált a helyszín tavaly, ezúttal is a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium adott otthont a megyei labdarúgójátékvezetők edzőtáborának. Most viszont nem két, hanem három napon át hangoltak az augusztus közepén kezdődő bajnokságokra.

Ezáltal még több idő jutott a szakmai képzésre, és színesedett a program is egy futballtorna közbeiktatásával.

Nem unatkoztak a sporik

Pénteken dr. Jekő József, a megyei JB elnöke összegezte az előző évad tapasztalatait. Takács János élménybeszámolót tartott az almeríai Egyetemi Európa-bajnokságról, ahol tartalék-játékvezető lehetett a döntőben. L. Tóth Lajos az országos edzőtáborban elhangzottakat összegezte. Sipos László az első ízben megrendezett központi NB III-as összetartáson szerzett ismereteit osztotta meg a közel kétszázfős hallgatósággal.

Labancz András, a Szabolcs Megyei Játékvezetőkért Alapítvány helyzetéről nyújtott aktuális tájékoztatót. Szlomoniczki István táborvezetőként ismertette az elvárásokat. A nagy létszám miatt három csoportban, forgószínpadszerűen folyt az oktatás délután, ahol az elmélet és a gyakorlat összhangban volt egymással. Részletezték a szabályváltozásokat, a kánikulában is sikerült ébren tartani a figyelmet.

Szombaton a Tűzoltó-pályán kora reggel fizikai felmérőn vettek részt, amit megtisztelt jelenlétével az MLSZ JB által delegált Ábrahám Attila is. Az egykori FIFA játékvezető általános képet festett későbbi prezentációjában a magyar játékvezetés jelenéről és jövőjéről.

Jó érzéssel Baktán

– A szabolcs-szatmár-beregi edzőtáborban eltöltött napok során sok hasznos tapasztalattal gazdagodtam. Fegyelmezett munka és barátságos hangulat jellemezte a társaságot, jó érzéssel tölt el, hogy ott lehettem Baktalórántházán – mondta Ábrahám Attila, aki jelenleg élvonalbeli ellenőr is egyben.

A fizikai tesztet követően ismét előadások következtek, Barczi Róbert sportigazgató és a társmegyék elnökei is meglátogatták a tábort. Délután a játékvezetői bizottság által megszervezett tornán a megyei másodosztály három bajnokcsapata játszott egymással körmérkőzést. A találkozókat nemrég vizsgázottak vezették, a rutinos kollégák pedig szinte minden egyes játékszituációt kielemeztek a másnapi közös értékelésnél.

A tornát a csengeriek nyerték. Este a baráti kapcsolatok ápolása jegyében közös vetélkedőn múlatták az időt a táborlakók.

A pályán kamatoztatnák

Vasárnap a szellemi felmérővel ért véget a programsorozat. – Abszolút elérte a célját az edzőtábor. Amit elterveztünk, az hiánytalanul megvalósult, a résztvevők kellemes érzésekkel távozhattak. Remélem, hogy a három nap alatt összegyűjtött szakmai információkat eredményesen kamatoztatják majd a játékvezetők a futballpályákon – összegzett dr. Jekő József, a megyei Játékvezetői Bizottság elnöke.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!