Sport

2013.08.26. 08:35

Nincs baj – ezt dobta a gép

Csenger - A csengeriek a kedvezőtlen sorsolás mellett az „átállás” nehézségeivel küszködnek.

Csenger - A csengeriek a kedvezőtlen sorsolás mellett az „átállás” nehézségeivel küszködnek.

Ezt dobta a gép. Márpedig a csengeriek hiába szívják a fogukat, nagyon belehúztak. Az újonc megyei első osztályú futballcsapat a Tiszakanyár és a Szatmár Unió FC ellen elbukott összecsapást követően – sorrendben – a Mándokkal, a Baktalórántházával, majd a Nyírmadával találkozik. Vagyis kivétel nélkül az élcsoportba „várt” riválisokkal kénytelenek harcba bocsátkozni. Szó se róla, nem piskóta menetrend.

– Aligha mondok újat azzal, nagy a különbség az NB III és a megye kettő között: két olyan csapattal játszottunk, amelyek hozzánk képest tavasszal még két osztállyal feljebb szerepeltek – elmélkedett Barcsay István, a Csenger edzője. – Hozzáteszem, a sorsolásunk rendkívül rossz: az ötödik fordulóig háromszor megyünk idegenbe, miközben háromszor az NB III-ból kiesett csapattal mérkőzünk. Át kell vészelnünk ezt az időszakot, utána megkezdhetjük a pontgyűjtést, persze addig sem mondunk le a bravúr lehetőségéről.

Barcsay István arról is értekezett, milyen problémák orvoslása szükséges ahhoz, hogy a tizenötödik helyen táborozó Csenger feltámadjon.

– Eddigi ellenfeleink játékosai sokkal agresszívabbak, gyorsabban gondolkoznak, ezt a saját bőrükön tapasztalhatták a fiúk, ehhez még alkalmazkodni kell. Tudatosabb futballra lesz szükségünk: ami például tavaly még belefért, az itt már nem megy. A másik fő tanulság, hogy a helyzetkihasználásnak sokkal nagyobb jelentősége van, mint korábban. Azt is megjegyezném, olyan srácok is lehetőséget kapnak nálunk, aki még soha nem játszottak a megye egyei első osztályban. Így sem fociztak le minket a pályáról, egy-egy rövidzárlat okozta eddig a vesztünket. Baj nincs, bízom abban, hogy a hibák száma csökkenni fog a folytatásban és fel tudunk a feladathoz.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!