Sport

2013.09.27. 11:17

Füge Chris és Fred a Szlovákiaringen

 Beszélgetés Füge Krisztiánnal, a Suzuki Swift - PROEX AC2000 Racing Team pilótájával a Szlovákiaringi futam után.

 Beszélgetés Füge Krisztiánnal, a Suzuki Swift - PROEX AC2000 Racing Team pilótájával a Szlovákiaringi futam után.

Ismét túl vagyunk egy szlovákiaringi gyorsasági futamon. A 12. rajtkockából indultál, és hol is végeztél a vasárnapi második futamon?

- Vasárnap a másodikon versenyen tűrhetően sikerült a rajt. Fred a pole pozícióból indult, de egy csetepaté közben visszaesett, és így került elém. Az volt a cél, hogy közösen felzárkózzunk a mezőny elejéhez. Ezért nem támadtam őt, hanem toltam magam előtt rendesen. Tizenkettedikként rajtoltam és nyolcadikként fejeztem be a versenyt. Ez a második felfutás már jobban tetszett nekem is. Örültem, hogy egy jót tudtam menni.

Titeket is elért az ősz és vele az esős nap a ringen?

- Eleinte jó idő volt, a hétvégére viszont romlott. Lényegében elég kiszámíthatatlan volt az időjárás mivel szombaton napközben egyszer esett, egyszer nem, de nem volt komolyabb zápor, csak szemerkélt. Az eső talán hajnali 3 körül érkezett meg, egy pillanatra felébredtem, mikor hallottam az eső cseppek kopogását. Szóval szombat hajnalban esett az eső, és vasárnap reggelre még csúszós volt mindig a pálya, de délutánra már felszáradt.

A futamaid előtt értesültél a Lotusok baleseteiről? Ha igen miben változtatott meg a futamod előtt téged?

- Nem igazán hallottam, mivel már az autóban ültem, és nem foglalkoztam semmi mással. A végén mikor a versenyünknek vége lett akkor szembesültem ezzel az egésszel, ami elég lehangoló volt. Jobb is, hogy nem tudtam róla semmit, mert valószínűleg felidegesítettem volna magam. Mivel azt kell, hogy mondjam elég nagy volt a feszültség amúgy is egész hétvégén.

Az egyik futamod rajtja nem igazán jól sikerült. Mi történt ott?

- Hát igen ezek a gyenge pontjain a rajtolások, de az utóbbi időben elég jól mentek a rajtok most viszont megint nem sikerült. Az a baj hogy mindig túlzottan csúsztatom a kuplungot, pedig le kellene ugranom róla, és utána megoldani, hogy ne pörögjön ki a kerék. Mivel most már nagyjából biztos vagyok benne hogy ez a gond, így remélem a továbbiakban sikerülni fog. A legnagyobb probléma az elrontott rajtnál hogy nagy valószínűséggel olyan kerül eléd, aki csak feltart, és értelmetlenül elkezdtek csatázni, lemaradtok és lőttek az egész versenynek. Velem pont ez lett. Pár kör után lehagytam, de akkor már értelmetlen volt minden, hiszen nagyon messze voltam a többiektől.

Legközelebb hol találkozhatnak veled a szurkolók?

- A következő verseny a Hungaroringen lesz, ami egyben az utolsó az évben.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!