Sport

2013.10.10. 09:32

Amikor már nem elég csak dumálni...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Alighanem „harapni” fog a Kemecse, miközben a forduló rangadóját Nagykállóban vívják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Alighanem „harapni” fog a Kemecse, miközben a forduló rangadóját Nagykállóban vívják.

„Eljött a tettek ideje”! Amikor már nem elég a duma. Noha az idézet Ádámszki Róberttől származik, több megyei első osztályú futballcsapat szakvezetője forgat hasonló gondolatot fejében.

Kétségtelen, hogy a játékos-edző személye által emlegetett kemecseiekre ráférne a sikerélmény – a bajnoki címvédő ugyanis bármilye meglepő visszacsúszott a középmezőnybe. Gyorsan tegyük hozzá, a látványos Magyar Kupa szereplés (immár a legjobb harminckettő között jegyzik az Ádámszki-brigádot...) jócskán javít az összképen. Egy szó mint száz, az ugyancsak nem túl fényesen muzsikáló Nagyecsed talán a lehető legrosszabbkor látogat Kemecsére...

A kilencedik forduló aktuális rangadóját Nagykállóban vívják, ahol a Gerliczki Máté irányításával markáns győzelmi szériát építő (az utóbbi három fordulóban kivétel nélkül nyerni tudott...) házigazda a szintén három hete veretlen Mándokot fogadja. A vendégek a tabellán előrébb tartanak, bár csupán minimális a különbség (nevezetesen egy árva pont...), amit a Kálló nyilván szívesen eltűntetne.

A tabella élén nyomuló Baktalórántházára olyan fellépés vár, amiért nem lelkesednek futballista körökben. Az utolsó helyen veszteglő Tiszalök otthonában a diadal természetes, minden más esetben súlyos bakiról beszélnek a népek...

A hét vége másik, meglehetősen nagy tétre menő összecsapását Dombrádon tudják le. A Tisza-partiak, miként a látogató Csenger a megkapaszkodásért hajtanak, vagyis az ominózus találkozó dupla szorzóval bír.

Komoly feladvány annak megfejtése is, hogy az eddig prímén teljesítő, legutóbb viszont saját katlanjában váratlanul nagy különbséggel elkalapált (öt gólt benéző..) Nyírgyulaj miként lesz képes kiheverni ezt a csapást. Egyébként a házigazda Szatmár Unió együttesén sem könnyű eligazodni, amely szeptember 14-én, látványosan legyűrte a Kemecsét – azóta mindhárom mérkőzését elbukta.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 9. forduló (kezdés: 15, ifi: 13)

Szombat

Nagykálló (4.)–Mándok (3.)

Gerliczki Máté, nagykállói edző: – Télen nagyon sok barátot hagytam Mándokon, ezért örülök a sikereiknek. A mi házunk táján nem történt semmi különleges, csupán hoztunk három nyerhető összecsapást, amelyekkel az önbizalmunk a helyére került. Mindezt összevetve szombaton, hiányzóink ellenére is meg szeretnénk előzni ellenfelünket, ami kizárólag győzelem esetén történhet meg.

Csoma Dezső, mándoki edző: – Fel kell kötni azt a bizonyost, ha kedvező eredményt akarunk elérni a nagy formát mutató Kálló otthonában. Az baj az, hogy rengeteg a sérült játékosunk, szinte biztos, hogy sokan hiányozni fognak, remélem, akik lehetőséget kapnak, mindent megtesznek a siker érdekében.

Tuzsér (6.)–Tiszakanyár (10.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Az Ecseden szerzett három pontnak akkor lesz igazán értékes, ha hazai pályán sikerül legyőzni a tehetséges fiatalokat felvonultató Kanyárt. Remélem, senkinek nem nő szárnya a héten és nem kezd el repkedni, mert a földön kell maradni. alázattal kell tovább futballozni.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Kétségkívül jó passzban lévő csapat otthonába látogatunk. Annak ellenére, hogy a hazaiak nagyobb játékerőt képviselnek, nem adjuk olcsón a bőrünket. Ahhoz, hogy előrébb lépjünk a tabellán idegenbeli bravúr is szükség lesz, ami remélem, minél hamarabb bekövetkezik.

Tiszalök (16.)–Baktalórántháza (1.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Az idei szezon eddigi legnehezebb hét végéje előtt állunk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, és itt nem csak a Bakta, illetve a mi tabellán elfoglalt helyünk közötti különbségre gondolok. Készültünk az edzéseken, a sérülésekből is felépültek játékosaink, így mindent meg fogunk tenni a három pont itthon tartása érdekében.

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Gondjaink tovább szaporodtak, újabb emberek dőltek ki, szerencsére, a beugró játékosok a Volán-Sényő ellen tudtak bizonyítani. A Tiszalök jelenlegi pozíciója nem téveszt meg bennünket, ráadásul ebben a bajnokságban sehol nem könnyű nyerni. Nem árt óvatosnak lenni, de csak a három pont megszerzésével lennék elégedett.

Szatmár Unió FC (11.)–Nyírgyulaj (2.)

Siska Attila, az SZUFC edzője: – Kezdünk elfogyni, de csak egy útirányt követethetünk – előre!

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Sérülések, eltiltások és formahanyatlás miatt kisebb hullámvölgybe kerültünk, amiből minél hamarabb ki kell kapaszkodnunk. Az Uniónál nem egyszerű a pontszerzés, de abban biztos vagyok, mindent meg fogunk tenni a siker érdekében.

Kemecse (7.)–Nagyecsed (12.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Eljött a tettek ideje!

Dudás Zoltán, nagyecsedi edző: – A jelenlegi helyzetünkben mi mást mondhatnák, a tisztes helytállásban bízom. Az esélytelenek nyugalmával kivívott egy pont sokat érhetne számunkra.

Vasárnap

Dombrád (13.)–Csenger (15.)

Borza László, dombrádi edző: – Elegem van már a negyedik egygólos vereségből, hét végén csak a győzelem elfogható! Ehhez az szükségeltetik, hogy mindenki megfelelően tudjon koncentrálni, a szurkolóktól pedig a játékosok biztatását kérem. Tisztában vagyok azzal, a dombrádi közönség győzelmekhez szokott, de ez egy erős megyei első osztály, ahol más céljaink vannak, mint az előző szezonban.

Barcsay István, csengeri edző: – Egyértelmű, hogy nagyon fontos mérkőzés előtt állunk. Bízom abban, hogy a srácok a tét súlyának megfelelő hozzáállást tanúsítanak és pontot, vagy pontokat tudunk szerezni.

Volán-Sényő (14.)–Nyírmada (5.)

Rubóczki Tibor, sényői edző: – Ez a mi „szerencsénk”, mindig olyan csapattal találkozunk, amely éppen jó formába lendül. Ehhez párosul. hogy továbbra is öt meghatározó ember hiányzik a keretből, szóval nem egyszerű a helyzet. Mindenesetre a Mándok elleni mutatott lelkesedéssel talán most is sikerült egy pontot megcsípni.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Jó lenne folytatni az elmúlt héten megkezdett sorozatot, remélem, a zsinórban aratott két győzelem lendületet ad a csapatnak.

Ibrány (8.)–Cellspan-Balkány (9.)

Varga Attila, ibrányi edző: – A fiúk két hét alatt nem lettek jobb futballisták, ezzel csak azt akarom mondani, helyén kell kezelni a győzelmeket is. Ennek megfelelően készülünk.

Dán Ferenc, balkányi játékos-edző: – Az Ibrány ellen idegenben nem egyszerű nyerni senkinek sem, azt hiszem hogy a gyulaji fölényes győzelmük az önbizalmuknak is jót tett, és magabiztosan tekintenek a mérkőzés elé. De úgy érzem, mi is nagyon jó Kemecsét győztünk le, amit rendkívül értékes sikernek tartok. Ahhoz hogy jól jöjjünk ki a meccsből ugyanazt a hozzáállást várom a csapattól, mint amit a Kemecse ellen nyújtottunk, meglátjuk hogy ez mire lesz elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!