Sport

2013.10.14. 14:00

Ez nem mindennapi siker

Nyíregyháza - A nyíregyházi női röplabdacsapat két és fél hónapos munkája érett be a Csaba elleni győzelemmel.

Nyíregyháza - A nyíregyházi női röplabdacsapat két és fél hónapos munkája érett be a Csaba elleni győzelemmel.

Nem minden az erő. Noha a Békéscsaba „ütőgépei” olykor szőnyegbombázást hajtottak végre, különösen a szerb Iricanin „ágyúzott” bőszen – a Fatum-Nyírsuli-NRK sziklaszilárdan tartotta magát. A nyíregyházi élvonalbeli női röplabdacsapat ugyanis bölcsebben tette dolgát. Mindez kifizetődött. A hazaiak olyan ellenfelet gyűrtek le, mégpedig játszmaveszteség nélkül, amely éremre hajt a bajnoki hadjáratban.

Ennél szebb koreográfiát nem is gyárthattak volna a nyírségiek, akik méltóképpen búcsúztatták a visszavonuló klasszist – Botos Fruzsinát. Neki, és persze a teljes keretnek szólt a gyerekkórus a meccs után. Szó se róla, emlékezetes pillanat volt.

– Egységes, taktikailag tudatos csapatjátékkal értük el ezt a nem mindennapinak nevezhető sikert – dicsért Balázs István, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Mindehhez kiváló mezőnymunka párosult: a védekezésben nyújtott jó teljesítményhez ezúttal a liberó, Petróczy Enikő jelentős mértékben hozzájárult. Egy momentumtól eltekintve, megfelelően koncentráltunk, különösen a szettek véghajrájában. Két és fél hónapos munkánk ért be ezen a mérkőzésen, és győztük le az előző idény bronzérmesét. Emlékezetes meccsen sikerült búcsúztatnunk Botos Fruzsit, akinek köszönöm hozzáállását, produkcióját, és kívánok neki minden jót a magánéletben! Ezt úgy gondolom, az egész csapat nevében mondhatom!

KM-KT

Röplabda: NB I., női

További eredmények: Kaposvári Egyetem–Palota RSC 3:0, Vasas Óbuda–Miskolci VSC 3:0, MTK-Budapest–Veszprém 3:0, UTE–Vasi Sport Akadémia 3:1.

Az állás: 1. UTE 14 pont, 2. Nyíregyháza 13, 3. Vasas 12 (12:2), 4. Kaposvár (14:5), 5. TF 9, 6. Junior válogatott 8, 7. MTK-Budapest 7, 8. Miskolc 5, 9. Békéscsaba 3 (4:9), 10. Palota 3 (4:15), 11. Veszprém 1, 12. Vasi Sport Akadémia 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!