Sport

2013.11.05. 13:44

Beütötte Djokovicsot Federer ellen

Nyíregyháza - Fucsovics Márton Londonban egymás után gyakorol a világ legjobb teniszezőivel.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton Londonban egymás után gyakorol a világ legjobb teniszezőivel.

Olyan nagyon rossz érzés nem lehet, amikor az emberre egyszer a szerb Novak Djokovics, máskor „rossz esetben” a csehek páros specialistája, Radek Stepanek vár azügyben, hogy az edzéspartnere legyen. Fucsovics Márton most ilyen napokat él Londonban, ahol az ATP-világbajnokság mezőnyét – másodmagával, egy kanadai társával együtt – segíti a meccsek előtti és közötti tréningeken, mint edzőpartner.

A nyíregyházi játékos a világranglista 231. helyezettjeként igazán elit társaságba került. A lehető legnívósabba, hiszen az aktuális ATP-rangsor szerint a világ legjobb kilenc teniszezőjéből nyolc ott van az O2 Arénában (a sérült Andy Murray helyett a francia Richard Gasquet került be a mezőnybe), és közülük bárki rámutathat Marcira, hogy menjen vele gyakorolni. Mondani sem kell, mekkora presztízse van ennek a szerepkörnek, nem beszélve az így épülő kapcsolatokról.

Fucsovics Márton eddig a svájci Stanislas Wawrinkával, a világ legjobb párosának tartott amerikai Bryan-fivérekkel valamint Stepanekkel gyakorolt, Djokoviccsal pedig már kétszer is. Utóbbival szerda kora este ütögetett (ha az esti programban találkoztak volna, annak fokozottan örülhetnénk, hiszen a szerb világsztár akkor mutatkozott be a vb-n, most még Roger Federer ellen...), a korábbi világelső Marcival hangolt a Federer elleni csatára. Azt megelőzően pedig a cseh Tomas Berdych várt rá, aki a másik „edzőpartner”, Wawrinka ellen vereséggel (6:3, 6:7, 6:3) kezdte az A csoport küzdelmeit.

– Nagyon közvetlenek a sztárok, azt hiszem, mindenkivel sikerült jó viszonyt kialakítanom – nyilatkozta lapunknak közvetlenül a Berdych-kel folytatott edzés előtt Fucsovics Márton. – Nincs különösebb kívánságuk, a meccsek előtti átmozgatást, a kereszt és egyenes ütések valamint a szervák gyakorlását szolgálják ezek a foglalkozások. Hogy kinek szurkolok? Szeretném, ha meglepetés születne, Wawrinka játéka nagyon közel áll hozzám, örülök, hogy győzelemmel kezdett. Ugyanakkor az eddig tapasztaltak alapján nehezen tudnám elképzelni, hogy ne Djokovics és a szenzációs formában lévő Rafael Nadal jusson a legtovább.

Egy biztos, Marci egy héten át végig szolgálni fogja a sztárokat, így a későbbi győztest is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!