Sport

2013.11.06. 11:15

Nem kis nagyari vereség

Nagyar - A megyei harmadosztályú futballcsapat becsületbeli ügyként hét fővel állt ki és kapott huszonhat gólt.

Nagyar - A megyei harmadosztályú futballcsapat becsületbeli ügyként hét fővel állt ki és kapott huszonhat gólt.

Kevesen voltak – sokat kaptak. A nagyari futballcsapat hazai pályán huszonhat gólt „szedett be” a Hermánszeg elleni szombati meccsen, ami még a megyei harmadosztályban sem szokványos. A Szamos-csoportban jegyzett egylet valamennyi eddigi fellépését elbukta (tízből tízet), mindazonáltal nem ildomos pellengérre állítani.

Egyfelől az ominózus összecsapáson a tabella tetején táborozó ellenféllel szemben mindössze hét labdarúgóval kezdett, másfelől felettébb becsülendő, hogy a csonka létszámú gárda a hajráig bírta a gyűrődést. Ekkor sérülés miatt hat főre fogyatkoztak a nagyariak, a szabály értelmében így 26–0-ás állásnál félbeszakadt az egyoldalú mérkőzés.

Mindemellett a sereghajtó legénység története nem egyszerű, ami bizonyítja, meglehetősen „macerás” vállalkozás manapság a kis falvakban a sport művelni – pláne a feltételeket megteremteni.

– Korábban működött futballcsapat a faluban, aztán évekig nem – mélyedt el a témában Tóthné Guti Ibolya polgármester, egyben a nagyari egyesületi elnöke. – Úgy döntöttem, megpróbálom ismét elindítani az együttest, akármilyen nehézségbe ütközöm is. Szigorúan amatőr alapon, hisz fizetni senkinek nem tudunk, helybeli, fiatal srácokból verbuváltuk össze a keretet. Fontos szempontnak tartom, hogy ne kocsmába járjanak, legyen egy közösség, ahol hasznosan eltölthetik idejüket.

Nos, nem volt problémamentes a Nagyar őszi szereplése. Mindjárt a szezon eleje zűrösen alakult...

– A második fordulóban, a Csegöld ellen hamis igazolással szerepelt egy játékosunk, ez a meccs közben kiderült, a szünet után pedig a csapat nem folytatta, hazajött – avatott a résztelekbe Tóthné Guti Ibolya. – Tizenkét futballistát emiatt eltiltottak, ami meglehetősen keserves helyzetbe hozott minket. Időközben sikerült igazolnunk néhány embert, de valamennyien nagyon fiatalok, nincsenek öszeszokva, a lényeg, hogy heten tudtak kiállni a Hermánszeg ellen. Mondtam, becsületbeli ügy, hogy mindenképpen játszunk: azt gondolom, bár az eredmény csúnya, talán mégsem igazságos bántani bennünket. Ennek ellenére, nagyon pozitívan látom a jövőnket, hiszem, szükség van a focira. A hátralévő három őszi mérkőzésen ott leszünk, majd a télen átszervezzük a csapatot, mert szeretnénk rendesen befejezni a bajnokságot.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik