Sport

2013.12.20. 09:55

Jegyzet: Robbant a focibomba!

<em>Csütörtökön megnevezték az új focikapitányt, az ötvenediket.</em> <strong>Mán László jegyzete.</strong>

Csütörtökön megnevezték az új focikapitányt, az ötvenediket. Mán László jegyzete. Az is meglepetést jelentette, hogy nem egy neves, vagy kevésbé jegyzett külhoni szaki ül majd a válogatott rozoga kispadjára, hanem egy, a magyar bajnokságban edzősködő szakember. Az igazi durranást mégis inkább a tréner személye, azaz Pintér Attila jelentette. Az immáron exgyőri mester előtt húsz határon túli jelölttel tárgyalt az MLSZ vezérkara, végül Pintérre tette le voksát Csányi Sándor elnök, akit a prezident taktikailag a legjobban felkészült magyar trénernek minősített. Az új kapitány tavaly a dobogó tetejére dirigálta a győrieket, most a harmadik helyen álló csapatot hagy utódjára.

Bizonyára lesznek olyanok, akik a szakmaiságát megkérdőjelezik, ám személyisége még inkább megosztó. Kedvelői szókimondónak, egyenesnek, nyerő típusnak mondhatják, a másik oldalról jöhetnek a parádriposztok: goromba, nyers, verbálisan agresszív. Személyesen nem ismerem az új kapitányt, így botorság lenne róla véleményt formálnom, ám a sajtóban olvasott, a tévében látott nyilatkozatai alapján nem lesz könnyű dolga a kollégáknak, ha mondjuk (ne így legyen) egy vesztes meccs után kell majd szóra bírni, esetleg szemtől szemben kritizálni.

Van kapitányunk, ez már tény, ám ezzel továbbra sem változott semmi a magyar fociban. Ez a poszt csak a jéghegy csúcsa, a piramis jelentős részében nem történt változás. Amíg az utánpótlást nem rakják, rakjuk rendbe, amíg nem lesznek megfelelőn felkészült, és nem eredménycentrikus szakemberek, sok-sok megfelelő minőségű füves pálya, addig minden hiába. Amíg az élvonalban nem lesz színvonalas a bajnokság, amíg a klubokban hemzsegnek a szerény képességű légiósok, amíg nem lesznek megfelelő minőségű edzőpályák, stadionok (ebben már van előrelépés), amíg nem lesznek a nemzetközi kupákban nem csak két meccset bíró csapatinak, addig szinte mindegy, hogy ki vezeti a zászlóshajót. Addig úgy is az elsüllyedésre van ítélve...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!