Sport

2014.01.14. 11:41

Aki nem félti a csapatát

Hadobás István szerint az őszi idény második felében sikerült stabilizálni a Kölcsey játékát.

Hadobás István szerint az őszi idény második felében sikerült stabilizálni a Kölcsey játékát. A magyar kézilabda sportág történetében is példa nélküli, amit a Kölcsey DSE női kézilabda együttese produkált. Az együttes – a tavalyi Kállósemjénnel kötött fúzió és bajnoki bronzérem után – immár ismét tisztán diáksport egyesületként huszonharmadik idényét tölti a felnőtt magyar bajnokság NB II-es mezőnyében! Egyetlen más diákcsapat sem büszkélkedhet kis országunkban hasonló történelmi tettel. Pedig ezúttal sem volt egyszerű a folytatás.

Az elmúlt évi nagyszerű szereplés után jelentős mozgolódás volt tapasztalható játékosfronton, ami egyáltalán nem ismeretlen az együttes edzőjének és mindenesének, Hadobás Istvánnak. A tréner megszokta már, hogy évente kell új csapatot építenie – megtette.

– A komoly változások után is szép idényt produkáltunk, pedig tavalyi ászaink közül különböző okok miatt többen sem állhattak idén rendelkezésünkre – szögezte le a tréner. – Ha ehhez hozzáteszem, hogy sorsdöntő rangadó mérkőzéseinket rendre a sorozatos sérülések miatt tartalékosan vívtuk, csak dicsérni tudom csapatomat. Számításaim szerint komplett felállásban öt-hat ponttal többet szerezhettünk volna. A változások miatt a bajnokság első szakaszában kiegyensúlyozatlan volt játékunk. A Miskolcon aratott nyolcgólos idegenbeli siker után váltunk magabiztossá és sikerült stabilizálni a taktikus, minőségi játékot, amelyről ellenfeleink is elismerően nyilatkoztak.

További részletek az KELET.HU-n és a szerdai Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!