Sport

2014.01.06. 11:42

Vár állott – és állni is fog Demecserben!

Demecser - Ember tervez, a sors végez: a csapat egyszer tudott komplett kerettel pályára lépni az őszi idényben.

Demecser - Ember tervez, a sors végez: a csapat egyszer tudott komplett kerettel pályára lépni az őszi idényben.

Kalapot le! Ennyi minimum jár a demecserieknek. Kiváltképp Kósa Istvánnak, aki szent őrültként (minden sértő szándék nélkül...) évről évre – ha nem is romokból – épít várat. Helyesebben szervezi újra és újra az NB II-es férfi kézilabdacsapatot. "Természetesen” ezúttal sem történt másként.

– Az előző bajnokság vége után, július elején nem kevesebb, mint öt játékosom jelezte távozási szándékát – mélyedt a részletekbe Kósa István, a Demecser edzője. – A srácokat megkereső csapatok sokkal jobb feltételeket kínáltak, a mi lehetőségeinkhez képest. Nem tudtam, de nem is akartam versenyezni a „befogadó” egyesületekkel, így kénytelen voltam beletörődni a játékosok búcsújába. Ettől fogva a nyári szünetet már nem a felhőtlen kikapcsolódással és pihenéssel töltöttem, hanem a problémák megoldásával… Rengeteg utazás, tárgyalás, egyeztetés és munka eredményeként sikerült leigazolni a kiszemelt játékosokat, konkrétan kilenc főt. Boldog voltam, hiszen a keretem, így már nagyon jónak tűnt. Akkor még nem sejthettem, hogy a tizenegy mérkőzésen csupán egy alommal adatik meg, hogy a teljes állomány bevethető lesz… A hat hetesre tervezett felkészülést, a felnőtt- és junior csapattal, augusztus elején kezdtük. Az első héten napi két edzést terveztünk. Az elsőt reggel, ami a sportpályán rengeteg futásból és erőfejlesztésből állt. A másodikat pedig délután a csarnokban tartottuk, a harmadik héten már a labda is előkerült, néha… Sikerült a tervezett edzőmérkőzéseket lejátszani, sőt részt vettünk két strandkézilabda tornán is. Összességében tehát, a sikeres átigazolásokkal, kiváló felkészüléssel, kimondottan jó előjelekkel indulhattunk neki a bajnokságnak, a biztos bennmaradás reményében…

További részletek az kelet.hu-n és a keddi Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!