Sport

2014.02.24. 14:41

Fontos és tanulságos győzelem

Ellentétes félidők, vasárnap kétarcú volt a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza együttese.

Ellentétes félidők, vasárnap kétarcú volt a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza együttese.Egy félidő a mennyben, egy másik a pokolban. Az első félidőben álomszerű játék, szünet után rémálom a bujtosi csarnokban. A lényeg: vasárnap este végül egy góllal, de nyert a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza férfi kézilabda együttese az Ózd ellen a másodosztályú bajnokság Keleti-csoportjában. Az első félidőben remekeltek a házigazdák, a másodikban viszont alaposan visszaesett a játékuk.

Szünet után kényszerű cserék

– A legfontosabb a győzelem, amivel természetesen nem lehetek elégedetlen- kezdte visszapillantását Varga Zsolt, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Szeretném majd visszanézni a mérkőzést, mert két ellentétes félidőt hozott és nagyon sok tanulsággal szolgál. Az első félidőben remekül játszottunk, megvalósítottuk azt, amit terveztünk. Jól védekeztünk, remek volt az összhang a fal és a Gadnai Attila között, Boczák Kornél pedig két kivédett büntetővel vette ki részét. Amit terveztünk, sok „könnyű gólt” szereztünk, sok futásra késztettük az ózdiakat. Hibák ekkor is elcsúsztak, például az ellenfél beállósát többször is megtudták játszani.

– Szünet után kényszerű cserék miatt váltani kellett és akik pályára léptek, sajnos nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit vártunk – folytatta Varga Zsolt.– Megbomlott a védekezésünk, akit Fekete László vezérletével ki is használtak az ózdiak. Kevesebbszer tudtunk kontrázni, kimaradt hetes, ziccerek, megingásainkat rendre kihasználta az ellenfél.

– Óriási tanulság, hogy a mostani mezőnyben ilyen ellentétes félidőket nem szabad produkálni, mert az ellenfél azonnal büntet. Örülni kell minden pontnak, hiszen rendkívűl kiegyensúlyozott a mezőny. Ráadásul szünet után nem volt a pályán olyan játékosunk, aki vezér tudott volna lenni, és átlendíti a többieket a holtpontokon. A hibákat persze elemezzük és megbeszéljük, ám pozitívan megközelítve a mérkőzést elmondhatom, hogy sok mindenben előbbre léptünk, átlövőink teljesítménye is javult az előző mérkőzéshez képest.

– Örülök, örülünk a két pontnak és ezen az úton kell tovább mennünk – így Varga Zsolt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!