Sport

2014.02.16. 12:41

Kis Viktória: Hősies helytállás Katarban

A H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória számos nehezítő körülmény ellenére – lázasan, ínhüvelygyulladással, fél kontaktlencsével – derekasan helytállt a Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulójában, és abszolútban a 22., kategóriájában a 6. helyet szerezte meg mindkét versenyen. Mindennek Magyarország katari nagykövete, Dr. Elter István is szemtanúja volt.

A H-Moto Team versenyzője, Kis Viktória számos nehezítő körülmény ellenére – lázasan, ínhüvelygyulladással, fél kontaktlencsével – derekasan helytállt a Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulójában, és abszolútban a 22., kategóriájában a 6. helyet szerezte meg mindkét versenyen. Mindennek Magyarország katari nagykövete, Dr. Elter István is szemtanúja volt.Kis Viktória megcselekedte, amit megkövetelt a haza! Férfiakat megszégyenítő módon küzdve, minden nehézségen túllépve, minden fájdalmat maga mögött hagyva, sikeresen teljesítette a katari Losail Ázsia Bajnokság 3. fordulójának mindkét futamát, és az eredmény miatt sincs oka a szégyenkezésre.

Abszolútban mindkét 15 körös futamot a 22. helyen zárta, mindezt egy 29 fős erős nemzetközi mezőnyben, amely többségében erősebb, 1000 köbcentiméteres motorokat és tapasztaltabb, a bajnokság előző versenyein is rajthoz álló versenyzőket foglalt magában.

Kategóriájában, a 600-as motorok között 8 versenyző közül sikerült a 6. helyet megszereznie, de ami ennél is fontosabb, folyamatosan gyorsult a hétvége előrehaladtával, így minden esélye megvan rá, hogy a következő, március 20-21-i forduló alkalmával még tovább javítson időeredményein és helyezésén.

 Akkor már a MotoGP mezőnye is figyelni fogja, hiszen ne feledjük, hogy a gyorsasági-motoros világbajnokság 2014-es szezonnyitóját éppen Katarban, éppen a Losail International Circuit versenypályán és éppen március 20. és 23. között rendezik, ugyanott és ugyanakkor, ahol és amikor a Losail Ázsia Bajnokság 4. fordulójára is sor kerül.

Wicca tehát legközelebb ugyanebben a mezőnyben, ugyanígy a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) támogatásával (amely nagyrészt Hermann Henrik MAMS-elnök közbenjárásának köszönhető), de már a vb betétfutamán versenyezhet majd. Az sem lesz piskóta!

 Kis Viktória: „Fantasztikus két napon vagyok túl a QMMF csapatával! Ám kicsit sem volt zökkenőmentes a versenynapom. Reggel lázasan keltem, nem probléma, vettem be gyógyszert, jobb lett, de sajnos a kezem nem.

Már a warm up első körében éreztem, hogy nagyon nem lesz jó a kezem. Egyáltalán nem tudtam terhelni a bal csuklóm, úgyhogy az edzés után egyből a medical centerbe vettem az irányt. Kaptam fájdalomcsillapítót, krémet, injekciót, csuklószorítót, tapaszt, jó szót. Bevált, vagy ez, vagy az adrenalin. A 26. helyről rajtoltam, és 22.-ként értem célba mindkét versenyen.

Az első futamban, hibáztam kétszer, plusz kiesett – persze miért is ne?! – a bal kontaktlencsém, ám az előző naphoz képest javítottam majdnem 5 másodpercet! Külön örülök neki, hogy magamtól sikerült, hiszen 80 százalékban nem volt motoros előttem. A szerelőm örült, a csapat örült, mindenki örült.

A második futamnak piros zászlóval lett vége az utolsó kör előtt. Itt a verseny felénél egyszer kilöktek a pályáról, de a második felében pariban voltam két ezres motorral. Élveztem a csatázást, ez hiányzott nagyon! 7 tizeddel maradtam le a legjobb időmtől, ami 2:20.000 volt. A kategóriámban két 6. helyezést értem el.

Összességében határozottan pozitívan értékelném ezt a két napot. Betegen, ínhüvelygyulladással, néha fél szemmel , de sikerült végigcsinálni! Ezek nem kifogások, távol álljon tőlem, ám tények. Folyamatosan tudtam javítani az időmön, és konstans köröket tudtam motorozni. Remélem, ezzel az eredménnyel nem okoztam csalódást senkinek. A kitűzött célt sikerült teljesíteni, megtettem minden tőlem telhetőt. Lesz még verseny, lesz még jobb köridő, lesz még jobb helyezés.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem, nagyon jól esett a sok jó szó. Nagyon hálás vagyok Hermann Henriknek és a QMMF-nek, hogy részese lehettem ennek a fantasztikus versenynek, ennek a nagyszerű csapatnak, hogy ennyi fantasztikus emberrel találkozhattam! A H-Moto Teamnek pedig köszönöm a támogatást! Alig hiszem el! Leírhatatlanul boldog vagyok!”

 Kelemenné Szilágyi Noémi, menedzser: „Köszönjük a sok bátorító üzenetet, amit itthonról kaptunk! Katarból jelentem, hogy Wicca, azaz Kis Viktória, a H-Moto Team kislánya lázasan, kezében ínhüvelygyulladással megint bebizonyította, hogy férfiak mezőnyében is ott a helye! Köszönjük Magyarország katari nagykövetének, Dr. Elter Istvánnak hogy kilátogatott hozzánk a versenyre, és ezzel elkezdődött csapatunk számára a jövő ezen a földrészen is.”

 Dr. Elter István, Magyarország katari nagykövete: „Katar nagy figyelmet fordít és jelentős anyagi eszközöket szentel a katari sportélet és a nemzetközi sportesemények támogatására. A magyar-katari kétoldalú kapcsolatokban az elmúlt időszakban több sportesemény is követte egymást, ilyen volt a katari lovassportoló sikeres szereplése a magyar nemzeti vágtán, magyar sportolók részvétele a Nemzetközi Rendőrsport Szövetség Dohában tartott terepfutó világbajnokságán, vagy Hosszú Katinka győzelemsorozata a legutóbbi, katari világbajnoksági fordulón.

2015-ben Dohában rendezik a férfi kézilabda vb-t, amelyen reményeink szerint Magyarország is résztvevőként jelenhet majd meg. A H-Moto Team dohai szereplése, a magyar színek képviselete szintén fontos építőköve ennek az egyre reményteljesebb együttműködésnek. Külön eredmény, hogy a Katari Motorsport Szövetség (QMMF) a magyar versenyzőt meghívta az ázsiai bajnokságon való részvételre.”

- Borbás Bálint -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!