Sport

2014.03.31. 09:52

A jó eredményt is a helyén kezelik

„Amikor nyersz, soha nem vagy olyan jó, ahogyan gondolod” – jutott eszébe Sitku Ernőnek, a Marso-NYKK edzőjének a szombati siker kapcsán.

„Amikor nyersz, soha nem vagy olyan jó, ahogyan gondolod” – jutott eszébe Sitku Ernőnek, a Marso-NYKK edzőjének a szombati siker kapcsán.

Nemhogy a sereghajtónak, egy élcsapatnak is a javára vált volna az a magabiztosság, ahogy a Marso-NYKK szombaton legyőzte a Falco KC-t. A szombathelyiek elleni 77–61-es siker azt is jelenti, hogy az élvonalbeli nyíregyházi férficsapat két győzelemnyire szűkítette a távolságot az előtte állóval szemben a középszakasz alsóházában.

– Nagyon örülök annak, ahogyan ezen a mérkőzésen a csapat teljesített, de azonnal eszembe jutott egykori edzőm mondása, amit mindig szem előtt tartok: „Amikor nyersz, soha nem vagy olyan jó, ahogyan gondolod, de amikor veszítesz, akkor sem vagy olyan rossz, ahogy azt hiszed” – bölcselkedett Sitku Ernő, a Marso-NYKK vezetőedzője. – Ebből kiindulva, a győzelmünket a helyén kell kezelni. Kockáztatnunk kellett, mert a mérkőzésre úgy készültünk, hogy egész héten sérültjeink voltak, emiatt nehezen tudtunk gyakorolni bizonyos játékelemeket. Ennek ellenére, úgy kezdtük a meccset és úgy teljesítettünk végig, ahogy az egy csapattól elvárható.

A kockáztatás abban merült ki, hogy a hiányos létszámunk ellenére is egész pályás letámadással kezdtünk, ez csak részben volt sikeres, mert az eredményben megmutatkozott, a szerzett labdák számában nem annyira. Azért örülnék neki, ha mindig így lenne, és nem a statisztikában lenne látszatja annak, amit gyakorolunk. Kiderült, ezzel a küzdéssel és akarással lehet meccset nyerni, a megszerzett lepattanók száma is erre utal, és ez mindig fontos. Ha hibát akkor keresni, akkor az az eladott labdáink magas száma lenne, mert ezek közelebb hozták az ellenfelet a mérkőzés bizonyos szakaszában, de mindenféleképpen bizakodásra ad okot, hogy bármikor felzárkóztak egy kicsit, újítani tudtunk és újabb előnyszerzésre voltunk képesek. Remélem, hogy a fontos bajnoki végjátékra, a sérültekkel kiegészülve is meg tudjuk majd őrizni ezt a formát.

(A teljes cikket elolvashatja a www.kelet.hu és a Kelet-Magyarország 2014. április 1-jei számában.)

Ezek is érdekelhetik