Sport

2014.03.12. 12:28

A mániákus csiszolás jótékony hatása

Nagykálló - Ádámszki Róbert szerint néhány kemecsei játékosnak komolyan el kell gondolkoznia...

Nagykálló - Ádámszki Róbert szerint néhány kemecsei játékosnak komolyan el kell gondolkoznia...

Ahogy illik. Több, mint négyszáz néző, frenetikus hangulat. Egy gól, no meg nagykállói győzelem a megyei első osztályú bajnokság tavaszi nyitányán – a rangadók rangadóján.

Szárnyakat adhat

Volt azért más is. Ami nem hiányzott. A tabella tetején trónoló hazaiak legyűrték a második helyen táborozó Kemecsét, mégpedig olyan összecsapáson, amelynek hosszabbításában háromszor villant a piros lap.

Előbb a vendégek fogyatkoztak meg: Bárány Tamás jutott a kiállítás sorsára, a 92. percben a házigazdák létszáma csökkent tíz főre, Torma Tamás kapott idő előtt levonulási parancsot a sporitól. Az utolsó utáni pillanatokban a kemecsei játékos-edző, Ádámszki Róbert sem úszta meg, ő sem fejezhette be a pályán a mérkőzést. Noha aligha ez a találkozó döntött a bajnoki cím sorsáról, a jelek szerint így is pattanásig feszültek az idegek...

– Nagyon fontos győzelmet arattunk, de az még lényegesebb, hogy milyen lesz a hatása a következő időszakra? – tette fel önmagának is a kérdést Gerliczki Máté, a Nagykálló (siker)edzője.

– Reményeim szerint a siker szárnyakat ad a csapatomnak és még nagyobb elánnal vetjük bele magunkat a munkába. Győzelmünk értékét növeli, hogy egy nagyon komoly és sikeres gárdát múltunk felül, véleményem szerint ezzel az egy góllal megérdemelten.

Jelesre vizsgázott szurkolók

Gerliczki Máté egyéb részleteket is elárult.

– Kifejezetten jól kezdtük a mérkőzést, hiszen az erős szembe szél és a rossz talajú pálya ellenére is nyomást gyakoroltunk ellenfelünkre, ennek meg lett az eredménye és utólag kiderült, hogy ez a gól el is döntötte az összecsapást. A felkészülés alatt már-már mániákusan részletesen csiszolgattuk úgy a védekezésünket, mint a támadójátékunkat, így utólag elárulom, még egy hete a főpróbán sem volt tökéletes amit láttam, ezért nagy dolog, hogy így teljesítettünk a Kemecse ellen. A két szurkolótábor is jelesre vizsgázott. Természetesen én a saját szimpatizánsainkat emelném ki, a holtpontokon sikerült átlendíteniük a fiúkat, igazi futballhangulat kezd kialakulni Kállóban, amit meg kell lovagolnunk.

KM-KT

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország március 12-ei számában.

Ezek is érdekelhetik