Sport

2014.03.11. 15:55

Az ellenfelekre koncentrálva

Kisvárda - Kocsis János hazatért Kisvárdára, figyeli a soros riválisokat és a napi munkából is kiveszi a részét.

Kisvárda - Kocsis János hazatért Kisvárdára, figyeli a soros riválisokat és a napi munkából is kiveszi a részét.

Ismét a kisvárdai futballcsapat mellett tűnt fel Kocsis János, aki korábban technikai vezetője, utánpótlásedzője, majd három éven át a felnőttek szakvezetője volt. Az ősz nagyobb részét még a cigándi NB III-as csapatnál töltő szakember a télen csatlakozott az NB II-es újonc szakmai stábjához – összetett feladattal megbízva.

– Mondhatjuk, hogy hazatértem, hiszen azokban az években is kisvárdai lakos voltam, amikor Mándokon vagy éppen Cigándon edzősködtem – mondta Kocsis János. – Kisvárdán kerültem be a futball vérkeringésébe, kezdetben utánpótlásedzőként és technikai vezetőként dolgoztam, majd a megyei első osztályban és két éven át az NB III-ban irányítottam a felnőtt csapatot. Következett a mándoki időszakom, amely csak fél évig tartott, sajnáltam, hogy vége lett, mert ott minden feltétel adva volt ahhoz, hogy tartósan a harmadosztályban szereplő csapatot építsünk. Aztán Cigándra kerültem, a borsodi településen négy éven át dolgoztam.

Úgy tűnik, mintha Kisvárdán egyelőre a háttérből tevékenykedne Kocsis János, legalábbis erre utal, hogy az eddigi tavaszi meccseken a kispadon nem foglalt helyet Révész Attila szakmai igazgató egyik segítője.

Révész Attila felkérésére csatlakoztam a stábhoz, a feladatom pedig több részből áll – így Kocsis János. – Egyrészt utánpótlásfronton, a 2002-es korosztálynál is edzősködöm, a felnőtteknél pedig az ellenfelek feltérképezése mellett az utóbbi időben már a napi munkavégzésben is egyre több feladatot kapok. Az NB II-ben a meccsek többségét egyidőben, vagyis legalábbis ugyanazokon a napokon játsszák, nagyok a távolságok, Révész Attila pedig úgy ítélte meg, szükség van egy olyan emberre, aki meg tudja figyelni az ellenfeleket. Rám esett a választása, igyekszem megfelelni az elvárásoknak, a megfigyelési szempontokat persze mindig egyeztetjük.

A teljes cikket elolvashatja a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. március 12-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!