Sport

2014.03.03. 10:31

Máté eddig jó úton gyalogol

Nyíregyháza - A nyíregyházi válogatott első nagy erőpróbája a lugánói verseny lesz.

Nyíregyháza - A nyíregyházi válogatott első nagy erőpróbája a lugánói verseny lesz. Eddig jó úton halad az idén Helebrandt Máté, a Nyírsuli válogatott gyaloglója. Pokrovenszki József tanítványa is ott volt az országos szövetség által szervezett dél-afrikai edzőtáborban, ahová klubtársai közül a két dobóatléta, Szikszai Róbert és Káplár János is utazott. Potchefstroomban igen hasznos két és fél hetet töltöttek el a sportolók.

– Nagyon jól sikerült a dél-afrikai edzőtáborozás, remek feltételek és időjárás mellett illusztris társaságban készülhettük – summázta véleményét a dél-afrikai napokról Helebrandt Máté. – Amit elterveztünk, azt meg is tudtuk valósítani, és szerencsére sem sérülés, sem betegség nem hátráltatta a munkát sem ott, sem itthon.

A hazaérkezés után nem sokkal jött a fedett pályás országos bajnokság, amelyen ötezer méteren állt rajthoz Máté. Ment, látott és esélyeshez méltóan győzött, mégpedig igen biztosan. Pedig külön nem készült az ötezer méterre, hiszen 20 kilométeren várnak majd rá nagy kihívások.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!