Sport

2014.03.06. 17:03

Nádastűzek után jöttek az edzések

Nyíregyháza - Varga László őrmester hivatást választott, tűzoltóként és kézilabdázóként is helyt akar állni.

Nyíregyháza - Varga László őrmester hivatást választott, tűzoltóként és kézilabdázóként is helyt akar állni.

Nem tűzoltóautó, vagy fecskendő volt a jele az óvodában, nem a Lánglovagok fogta meg, mégis tűzoltó lett Varga László, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza irányító-átlövője. A miértre sokkal egyszerűbb, hétköznapibb a válasz.

– Tavaly januárban megkérdezte édesapám, hogy miért nem megyek tűzoltónak, mert olvasta, hogy Fehérgyarmaton lehet jelentkezni. Miért is ne? - kezdtem el gondolkodni rajta, végül elhatározásra jutottam, és nekivágtam- avatott be a titokba Varga László – Különféle alkalmassági teszteket követően beadtam a jelentkezési lapot, majd az elmúlt év második felében elkezdtem az iskolát.

– Két hónapig Miskolcon, a rendészeti iskolában, majd négy hónapig Budapesten a katasztrófavédelem oktatási központjában tanultunk. Az elméleti oktatás mellett nagyon sok gyakorlati képzés volt , ezek során jól jött Varga Lászlónak a sportolás során szerzett állóképesség és remek kondi.

– Nagyon kemény volt ez a fél esztendő, de szerencsére minden akadály sikerült vennem- summázta a fél esztendő Varga László. Aztán február huszonkettedikén eljött a nagy nap, amikor közel kétszáz társával együtt ünnepélyesen tűzoltóvá, pontosabban katasztrófavédelmissé avatták Varga Lászlót, aki őrmesterként a nyíregyházi őrsön kezdte el hivatását.

- Már az első nap is mozgalmas és érdekes volt, háromszor vonultunk ki, kétszer nádastűzhöz és egyszer pedig egy árokba csúszott kamionhoz. Jól érzem magam az őrsön, remek a társaság, tetszik a munka – így az őrmester úr.

Ami a kézilabdázást illeti, természetesen azt is teljes erőbedobással folytatja majd Varga László. Az elmúlt fél esztendőben az iskola miatt kevesebbet készült a csapattal, ez most megváltozik. Munkabesztását igyekeznek úgy alakítani, hogy minél több tréningen és meccsen tudjon részt venni.

- Köszönttel tartozom a klub vezetőinek és csapattársaimnak, hogy megértőek voltak. Igyekszem majd jó játékkal és gólokkal meghálálni mindezt. Amikor szabadnapos vagyok, akkor délelőttönként külön is edzek. Bízom benne, hogy ez sikeresen fog működni, hiszen ebben a kiegyenlített mezőnyben minden találkozó nagyon fontos - vélekedett a játékos.

Ez valóban így van és igaz a vasárnapi, hazai mérkőzésre is, amikor a Kecskemét lesz a vendég.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik