Sport

2014.03.28. 11:19

Nehéznek ígérkező nógrádi túra

Nyíregyháza - Sérülések, betegségek nehezítették a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza heti felkészülését.

Nyíregyháza - Sérülések, betegségek nehezítették a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza heti felkészülését.Ez nem lesz könnyű! Szombaton este Balassagyarmaton vizitál a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza NB I. B-és férfi kézilabda csapata. A két együttes őszi, nyíregyházi meccsét 27-25-re nyerték a hazaiak, akik a legutóbbi fordulóban szintén itthon győztek a szegediek ellen. A nógrádiak az előző körben beleléptek egy nagy fülesbe, hiszen 34–15-re kikaptak Balmazújvárosban. És miért ígérkezik mégis nehéznek a szombati találkozó?

 – Több okból - kezdte válaszát a felvetésre Varga Zsolt, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Egyrészt többen hagytak ki a héten edzéseket, Kaplonyi Zoltán és Juhász Zoltán betegség miatt, Marian Kleisnek az édesapja lett rosszul, amiért érthető módon hazautazott. Bécsi Jánosnak a térde rakoncátlankodik, így a heti felkészülésünk nem volt zavartalan. Ráadásul mivel a Gyöngyös is szombaton játszik, nem számíthatunk a kölcsönjátékosainkra.

– Ami a balassagyarmatiakat illeti, ők a kiesés ellen harcolnak, ezért mindent meg fognak tenni a sikeres szereplésrét - folytatta Varga Zsolt. – Ismerjük őket, nagyon nehéz ellenük játszani. A védekezésüket a határokat súroló keménység jellemzi, támadásban pedig nem kifejezetten kombinatívak, nagyon sokáig szövögetik az akcióikat. Így aztán nagy összpontosítással kell majd védekeznünk és gyors mozgásokkal, figurákkal támadnunk. Úgy érzem, sikerült hatékony taktikát találnunk ellenük, amit persze meg is kell majd valósítani. Jó passzban vagyunk, bízom benne, hogy az előjelek ellenére sikeres lesz majd a szombati túránk-vélekedett Varga Zsolt.

 KM-ML

 

 

 

Ezek is érdekelhetik