Sport

2014.04.24. 09:22

Csenge Jakabosék mögött negyedik

Nyíregyháza - A Nyírsuli fiataljai harminc egyéni csúcsot úsztak Debrecenben.

Nyíregyháza - A Nyírsuli fiataljai harminc egyéni csúcsot úsztak Debrecenben.

Csütörtöktől vasárnap estig tartott a Budapest Open úszóviadal a Komjádi Uszodában, amelyen Hosszú Katinkán és Kapás Boglárkán kívül a teljes magyar élmezőny rajthoz állt, így Gyurta Dániel és Cseh László is.

Az esemény egyike a három FINA által akkreditált kvalifikációs versenynek, amelyen nemzetközi versenyre – így például a nanjingi ifjúsági olimpiára – érvényes időket lehet úszni.

Rangos mezőnyben úsztak

A négynapos megmérettetésen a Nyírsuli nyolc versenyzőjével képviseltette magát. A nagyon erős mezőnyben Turóczy Róbert tanítványai közül Buskó Csenge és Szurov­csák Ivett ért el nagyon szép eredményt. Buskó Csenge 100 gyorson 58,7-tel negyedik lett a győztes Verrasztó Evelyn, második Jakabos Zsuzsa és harmadik György Réka mögött.

Szurovcsák Ivett 100 méteres mellúszásban szintén a negyedik helyet szerezte meg 1:13,55-tel. Csenge 200 gyorson 2:07,3-al még egy ötödik, illetve 50 gyorson 28.04-el egy hatodik hellyel lett gazdagabb.

A hétvégén Debrecen adott otthont a Hajós Alfréd Kupa II. fordulójának. A találkozón 22 egyesület 288 úszója mérte össze a tudását, a Nyírsulit tizenhatan képviselték. A nyíregyháziak 33 számban álltak rajthoz és mindössze három számban nem született egyéni csúcs.

További részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország április 24-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!