Sport

2014.04.22. 14:17

Hogy senkinek ne legyen nyűg!

Dán Ferenc kényesen ügyel arra: a játékosok jól érezzék magukat a balkányi csapatban.

Dán Ferenc kényesen ügyel arra: a játékosok jól érezzék magukat a balkányi csapatban. Noha a tavaszi idény nyitányaként megejtett nyírmadai túrát követően szombaton Kemecsén is elvérzett a Cellspan-Balkány – ettől még senki nem dőlt a karjába. Az égvilágon semmi ok nincs rá, elvégre a megyei első osztályú futballcsapat betonbiztos tagja a közvetlen élcsoportnak. Olyannyira, hogy második helyen táborozik, lőtávolon (a hátrány öt pont...) belül az élen masírozó Nagykállóval szemben.

Noha talán kevesen számítottak hasonló fejleményre, márpedig száraz tények arra vallanak: valamit nagyon csinálnak az egyesület bázisán.

– Ezen a szinten is szükséges a fegyelem, viszont elengedhetetlen hogy kompromisszumokat kössünk – jelezte a megcáfolhatlan futball(igazságot) Dán Ferenc, aki első teljes bajnoki évadjában tölti be a játékos-edzői posztot. Ráadásul híresen figyel arra: egységben az erő! – A nálunk szereplő fiúk nem profik, mindenkinek munkahelye van, onnan esnek be edzésre, erre tetszik, nem tetszik tekintettel kell lenni. Mindenkinek van búja, baja, amit megpróbálunk orvosolni, ezért tartom nagyon fontosnak, hogy legalább, amikor együtt van a csapat, jól érezzék magukat, szívesen jöjjenek. Hovatovább, mondjuk egy éjszakai műszak után az illető ne érezze nyűgnek, hogy a pályán is meg kell feszülnie.

Dán Ferenc nem véletlenül szajkózza rendszeresen nyilatkozataiban, hogy minden egyes győzelmet illik megbecsülni. Másfelől arra is ügyel, a váratlan szituációkban is nyerőlapot tudjon húzni a „pakliból”.

– Sok olyan játékosunk van, akit több poszton is bevethetek – elmélkedett a balkányi szakvezető. – A felkészülés arre ment rá, hogy megnézzem: a kényszerhelyzetre gondolva ki, hol tud a csapat segítségére lenni. Ezért az eltiltások, sérülések esetén van lehetőségem variálni, nem kell kapkodni. A mi csapatunk elég koros, ugyanakkor az évek során felgyülemlett tapasztalat megfizethetetlen, márpedig az adott a meccseken tudni kell, mit szabad játszani. Ez olykor nem sikerül, viszont az eredmények azt mutatják, többnyire beletrafálunk a helyes megoldásba. A jelenlegi megyei első osztályban egyébként sem egyszerű eredményesen szerepelni, egy meccset sem lehet lefürödni, ehhez tartjuk magunkat. Legalábbis iparkodunk.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!