Sport

2014.05.18. 11:11

Belül és kívül is sima volt a nyitány

Nyíregyháza - Harmincöt pontos győzelemmel kezdte a bronzpárbajt a kosárlabda amatőr női NB-ben a Nyíregyházi FSE-NYKS.

Nyíregyháza - Harmincöt pontos győzelemmel kezdte a bronzpárbajt a kosárlabda amatőr női NB-ben a Nyíregyházi FSE-NYKS.

Biztonsági őrök a bejáratnál, versenybíró a jegyzőkönyv-vezetői asztalnál, három játékvezető a pályán. Mint egy NBA-, de legalábbis élvonalbeli férfimeccsen, olyan volt a hivatalos személyek által biztosított körítés az amatőr női NB bronzpárbajának első mérkőzésén.

Szerencsére nem ismétlődtek meg az egy hónappal ezelőtti sportszerűtlen jelenetek, mindenki tette a dolgát, de azért vibrált a levegő, ezer fokon égett mindkét csapat. A kezdeti kapkodás után magára talált a nyíregyházi csapat, majd a második negyedben felzárkózott a Tatabánya, de a harmadik etapban minden kérdés eldőlt. Záporoztak a hazai kosarak, addig Farkasinszki Orsolya, onnantól kezdve Sándorfi Dóra és Földesi Vanessa lett a pontfelelős, a főiskolások pedig a második félidőben egy híján 70 pontot szereztek. Nem kevés meccset nyertek már meg ennyi találattal, most 35 pontos diadallal nyitották a párharcot, amely szombaton Tatabányán folytatódik.

Amatőr női NB

A 3. helyért, 1. mérkőzés

Nyíregyházi FSE-NYKS–Tatabányai KC

114–79 (27–15, 20–21, 33–13, 34–30)

Főiskola, 150 néző, v.: Pozsonyi, Fodor A., Rácz Zs.

NYFSE-NYKS: Papp K. 7, Földesi V. 24/3, Gömze 5/3, Páll V. 10, Farkasinszki O. 30/6. Csere: Sándorfi 22, Tatai, Popenko 4, Soós R. 8, Tóth G. 4. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az NYFSE-NYKS javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!