Sport

2014.05.30. 13:40

Ünnepi hetek után is tűzben a szegedi hetek

Nyíregyháza - A berlini diadal után is tűzben kellett maradnia a szegediek EHF-kupagyőztes különítményének.

Nyíregyháza - A berlini diadal után is tűzben kellett maradnia a szegediek EHF-kupagyőztes különítményének.Fura ez a helyzet. A klubtörténet talán legnagyobb sikerét érték el a Pick-Szeged kézilabdázói azzal, hogy a két héttel ezelőtti EHF-kupa négyes döntőjében megszerezték az elsőséget, és hazahozták a trófeát Berlinből. A keret hét játékosa sokáig nem ünnepelhette a diadalt, a kapus Mikler Roland és Tatai Péter, az átlövő Balogh Zsolt, Ancsin Gábor és Ilyés Ferenc, a beállós Zubai Szabolcs valamint a szélső Vadkerti Attila nem is ereszthetett le a klubszezon befejezése után, hiszen szinte azonnal a nemzeti csapat rendelkezésére kellett állni. Csütörtökön pedig felkészülési meccsen gyarapíthatták válogatottságaik számát a szegedi hatok.

– Érdekes mérkőzés volt, hozzáteszem, kicsit nehezebb találkozóra számítottam annál, hogy végig vezetve nyerjünk – árulta el a székelyudvarhelyi származású Ilyés Ferenc, akinek édesapja jó viszonyt ápol az apagyi pingpongozókkal, és ezt kihasználva némi ajándékot is hoztak neki, illetve a csapat számára. – A mi csapatunkból még hiányoztak a veszprémiek, éppen ezért mindenki megpróbált úgy hozzáállni a mérkőzéshez, ahogy az magyar válogatott játékoshoz illik, és talán szép búcsút szereztünk a Buszacsának.

A kupa- és válogatott porondon érintett játékosok már megszokhatták, hogy június elejére maradnak a soros világversenyre kvalifikáló legfontosabb mérkőzések. A mostani kupagyőzelemmel azonban mégis új volt a szituáció a szegediek számára.

– Nagyon nehéz felpörögni, de itt a válogatotton belül nem tehetjük meg, hogy ne pörögjünk fel az edzésekre, felkészülési mérkőzésekre – folytatta Ilyés Ferenc. – Kívülről talán nem látszik, de óriási respektje van annak, aki bekerül ebbe a körbe, egymással szemben sem tehetjük meg, hogy lazsáljunk, és akkor nem beszéltem az előttünk álló feladatok fontosságáról vagy a nemzeti érdekről. Egymást is kiválóan tudjuk motiválni.

A szegedi csapatot itthon már-már mindenki elkönyvelte örök másodiknak. A berlini kupagyőzelemmel ki lehet törni ebből a skatulyából?

– Bízom benne, hogy az első lépést ezzel megtettük az irányba, hogy jövőre aranyérmet tudjunk végre szerezni vagy a bajnokságban vagy pedig a kupában. Ezért fogunk dolgozni – zárta szavait Ilyés Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!