Sport

2014.06.25. 11:13

A döntőben megismételt nyitómeccs

Pécs - A pécsi országos döntőben ezüstérmes lett az Apáczai lánycsapata.

Pécs - A pécsi országos döntőben ezüstérmes lett az Apáczai lánycsapata.Mindössze három megyeszékhely, Kecskemét, Kaposvár és Nyíregyháza büszkélkedhetett azzal, hogy fiú és lány csapatot is delegált a III. korcsoportos diákolimpia országos döntőjébe. És ez még nem elég, hiszen az Apáczai Csere János gyakorlóiskola lánycsapata a második helyen végzett a pécsi nyolcas fináléban!

Farkasinszki Gyuláné együttese vereséggel kezdett, de mint utóbb kiderült, az őket legyőző kecskemétiek az egész mezőnyből kiemelkedtek. A nyitómeccs aztán a végén megismétlődött, és ez nem jelentett rosszat a nyíregyháziak számára, hiszen a köztes három fellépésükön győzelmet arattak, így bejutottak a döntőbe. Ott újra a kecskemétiek vártak rájuk, akiknek a dolgát csak részben sikerült megnehezíteni, de a gyakorlósok ezüstérme így is nagyszerű teljesítmény.

A fiúknál a Zelk-iskola legénysége a nyolcadik helyen végzett, holott egyik mérkőzésen sem játszott alárendelt szerepet.

 

Diákolimpia: országos döntő

III. korcsoport, Pécs

Fiúk

Csoportmérkőzések, A csoport: Nyíregyházi Zelk˜–Bajai Gyakorló 58–66, –Szombathely Paragvári 47–70, –Pécs Városközponti 42–51. A csoport végeredménye: 4. Nyíregyházi Zelk 3 pont.

A 7. helyért: Kaposvári Zrínyi–Nyíregyházi Zelk 63–50.

Végeredmény: 8. Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Diákotthon Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Tagintézménye.


Lányok

Csoportmérkőzések, B csoport: Nyíregyházi Apáczai–Kecskeméti Kodály 40–67, –Győri Nádorvárosi 54–48, –Dunakeszi Széchenyi 46–38. A csoport végeredménye: 2. Nyíregyházi Apáczai.

Elődöntő: Nyíregyházi Apáczai–Miskolci Fráter 54–50.

Döntő: Kecskeméti Kodály–Nyíregyházi Apáczai 55–37.

Végeredmény: 2. Nyíregyházi Főiskola Apáczai (Borza Laura, Erdei Nikolett, Gergely Hanna, Juhász Laura, Képes Alexandra, Kovács Orsolya, Maklári Panna, Molnár Renáta, Nagy Eszter, Nagy Gréta, Sarnek Karina, Seregi Alíz, Tóth Virág, edző: Farkasinszki Gyuláné).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!