Sport

2014.06.06. 10:44

Óceánparti futás emelkedőkkel

A nyíregyházi Bartha Dezső Ausztráliában teljesítette a tizenharmadik maratoniját.

A nyíregyházi Bartha Dezső Ausztráliában teljesítette a tizenharmadik maratoniját. Tengerentúli nagy élményben volt része nemrégiben a nyíregyházi Bartha Dezsőnek. A nyíregyházi Nike futóklub tagja 57 esztendősen teljesítette első maratoniját, azóta lételeme a futás. Huszonkét órás utazás után érkezett Ausztráliába, a Melbourne melletti Lorne Apolo Bay volt a célállomás, innen indult a 45 kilométeres táv mezőnye, benne két magyarral.

– Öt kilométer elteltével folyamatosan emelkedett a pálya, 40–80 méteres dombokat kellett leküzdenünk – osztotta meg velünk a verseny legfontosabb információit Bartha Dezső.

Próbált tartalékolni

– Pechemre a szálláshelyen felejtettem a futóórámat (babonások figyelem: ez volt a sportember tizenharmadik maratonija, a szerk.), így nem tudtam kontrollálni az időt, próbáltam tartalékolni az erőmet. Végül öt óra alatt teljesítettem a távot, amivel nem lehetek elégedetlen.

Bartha Dezső kategóriájában a nyolcadik, abszolútban a 863. helyen zárt az óceán morajlásától hangulatos viadalon. Természetesen egy ilyen versenyen a helyezés már csak másodlagos, a teljesítés a legfontosabb.

Nem csak a nagy futás miatt emlékezetes ez az utazás, hiszen a sportember hetedik kontinensen élő lánya a verseny másnapján kapta meg az ausztrál állampolgárságát. Ágnes is elindult a versenyen, ő a 23 kilométeres távot teljesítette, mégpedig sikerrel. Bartha Dezső a következő maratoniját őszre tervezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!