Sport

2014.07.31. 07:39

Jegyzet: Magyar közöny

Bármennyire is irgalmatlanul kínos, Szusza Ferenc alighanem forog a sírjában. A tiszteletére elnevezett stadion afrikai nihilt idézett, mintha Kongóban rendezték volna meg az egyébként rangos mérkőzést. Ezernél kevesebb nézőt érdekelt a helyszínen a Németország–Ausztria U 19-es Európa-bajnoki elődöntő, ami nem feltétlenül a két érintett nemzet szurkolóinak a kritikája, sokkal inkább a rendező országé. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

Bármennyire is irgalmatlanul kínos, Szusza Ferenc alighanem forog a sírjában. A tiszteletére elnevezett stadion afrikai nihilt idézett, mintha Kongóban rendezték volna meg az egyébként rangos mérkőzést. Ezernél kevesebb nézőt érdekelt a helyszínen a Németország–Ausztria U 19-es Európa-bajnoki elődöntő, ami nem feltétlenül a két érintett nemzet szurkolóinak a kritikája, sokkal inkább a rendező országé. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.Pedig lett volna mit tanulni! Davie Selke, Marc Stendera, Levin Öztunali és Hany Mukhtar góljaival felnégyelték a sógorokat, bizonyítva, hogy a brazíliai világbajnokságot nyert Nationalelf mögött is roppant erős a hátország. Lehetett volna szájat tátni, tapsolni, elismerően csettinteni, jegyzetelni, tanulni. De bennünket ez sem hoz lázba. Nincs sűrűn Magyarországon a legnépszerűbb labdajáték európai elitje, és még az sem mentség, hogy csak utánpótlás korúak játékában lehet gyönyörködni. A jelen és a jövő talentjei szálltak le hozzánk, ám nekünk ez sem jelent elég vonzerőt.

Ciki volt az Eurosport élő közvetítésén a tátongó lelátókkal szembesülni. Csütörtökön ugyanott rendezik a német–portugál finálét. Remélhetőleg az érdekesnek ígérkező találkozót nem övezi érdektelenség, a vonzó párosítás nem társul taszító látvánnyal, bár mindig van lejjebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!