Sport

2014.07.09. 14:10

Testvérpárbaj pisztollyal az aranyért

Nyíregyháza - Babicz Sára és Babicz Flóra egymás között döntött a bajnoki címről, végül nyert a rutin.

Nyíregyháza - Babicz Sára és Babicz Flóra egymás között döntött a bajnoki címről, végül nyert a rutin.

Ilyen párbajt a legfantáziadúsabb kalandregényekben sem találnak, annyi szent: hölgy testvérpár vett pisztolyt a kezébe, célra tartott, és egymás között döntötték el, hogy... Hogy kié legyen az elsőség a sportpisztolyosok 30+30 lövéses országos bajnoki vetélkedésében.

Tiszta lappal indultak

Olyan még nem volt, hogy felnőtt magyar bajnokság első és második helyén nyíregyházi sportlövő végezzen, olyan sem, hogy azok testvérek legyenek, olyan meg végképp nem, hogy az aranymeccset egy családból érkezők vívják egymással. Most mindez megtörtént a budapesti Fehér úti lőtéren rendezett sportpisztolyos országos bajnokságon, ahol a 30+30 lövéses kategóriában Babicz Sára végzett az élen, megelőzve húgát, Babicz Flórát.

Egy éve él az új szabály, miszerint az alapverseny első és második valamint harmadik és negyedik helyén végzett lövők úgynevezett medálmecscet vívnak egymással, amelyet teljesen tiszta lappal indítanak, és csak a belső tízes, vagyis a 10,2 értékűnél jobb lövések érnek pontokat. Az alapversenyt amúgy a fiatalabb Babicz-lány, az előző nap már a juniorok között is bajnoki címet szerzett Flóra nyerte, ám a döntőben felülkerekedett a rutin, és nyert a négy évvel idősebb Sára.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. július 10-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!