Sport

2014.08.24. 15:11

Európa egyik legnagyobb eseményén játszottak

Veszprém - Veszprémben, illetve négy környező városban (Ajka, Várpalota, Alsóőrs, Balatonfüred) rendezték a 18. Cell-Cup nemzetközi utánpótlás kézilabda tornát – Európa egyik legnagyobb seregszemléjét.

Veszprém - Veszprémben, illetve négy környező városban (Ajka, Várpalota, Alsóőrs, Balatonfüred) rendezték a 18. Cell-Cup nemzetközi utánpótlás kézilabda tornát – Európa egyik legnagyobb seregszemléjét. Idén először a fehérgyarmati Kölcsey DSE U14-es fiú csapata színre lépett a 13 korosztályban 20 ország, 165 csapatát, felvonultató eseményen. A bakonyi városban látványos showműsor mellett a két klasszis játékos, Nagy László és Mikler Roland közreműködésével, a Veszprém Arénában tartották a megnyitót.

A szatmáriak a – a végső győztes – Éles Kézisuli A csapatának társaságában német, belga, és egyiptomi riválissal kerültek azonos csoportba, ahol negyedikként zártak.

Mindez azt jelentette, hogy 19-24. helyért küzdhettek: a kölcseysek fölényesen verték az MVM-MKB Veszprém B együttesét, valamint egy német gárdát, majd a rendes játékidőben elért döntetlen után hétméteresekkel maradtak alul egy orosz csapattal szemben, így a 20. helyet szerezték meg.

KM


Eredmények

Csoportkör: Kölcsey DSE–Éles Kézisuli A 9–30, Kölcsey–Alexandria B (egyiptom) 22–24, Kölcsey–Estudiantes Handball Club (belga) 24–23, Kölcsey–TSG Münster A (német) 8–23.

A 19-24. helyért: Kölcsey–MVM-MKB Veszprém B 30–12, Kölcsey–TSG Münster B (német) 26–13, Kölcsey–Vimpel Korolyov (orosz) 14–14, hétméteresekkel:16–17

A fehérgyarmati csapat tagjai: Máté Tamás, Bihari Bence, Bakó Tamás, Sólyom Marcell, Czeglédi Péter, Mándy Tibor, Kelemen Mátyás, Varga József Armand, Kovács Kolos, Kalydi Bence, Farkas Dávid, Szabó Ábel, Pálfi Zalán, Buda Zoltán.

Edző: Széles Zoltán, segítő: Kotvász András.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!