Sport

2014.08.08. 10:12

Határon átnyúló együttműködés

Az FTC elleni gálameccs szünetében utánpótlás fejlesztési megállapodást szentesítenek – Fehérgyarmaton.

Az FTC elleni gálameccs szünetében utánpótlás fejlesztési megállapodást szentesítenek – Fehérgyarmaton.Nem csupán szimpla gálamérkőzés lesz a Ferencváros női kézilabdacsapatának fellépése – Fehérgyarmaton. Ahogy arról már többször beszámoltunk, a szezonra, illetve a Bajnokok Ligája szereplésre hangoló zöld-fehérek augusztus 14-én, 17 órától „csapnak össze” a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei válogatottal, amely az NB II-ben szereplő Kisvárda és Kölcsey DSE-Nyíregyháza, valamint a megyei bajnokságban érintett Fehérgyarmat, illetve Mátészalka együtteseire épül.

A házigazda gárda színeit képviselők névsora menetközben bővült, mégpedig a korábban a román élvonalban megfordult, jelenleg Szatmárnémetiben élő átlövő, Bianca Mihaela, valamint két csengeri játékos Mezei Anikó, valamint Jansik Erika bevetésével.

A forgatókönyv szerint a kilenc válogatott kerettaggal érkező Fradi elleni találkozót háromszor húsz percre osztották: a Kisvárda, a Kölcsey DSE-Nyíregyháza, majd a szatmári válogatott (Csenger, Fehérgyarmat, Mátészalka, Szatmárnémeti) is azonos időt tölthet a pályán.

Eddig nem közölt információ, hogy az ominózus meccs szünetében tartják a határon átnyúló kézilabda utánpótlás együttműködési megállapodás hivatalos aláírását, amely okmányt Tankóczi Gyula (FVSE), Székely Zoltán (Csenger), Fülöp István (Mátészalkai MTK), Jenei Zsolt Ákos (Ferencváros-Rail Cargo Hungária), valamint a Szatmárnémeti tisztségviselője szentesít kézjegyével.

A rendezvény kiemelt príoritását jelzi, hogy a térség polgármesterei mellett Pataki Csaba, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) szenátora, illetve országgyűlési képviselők is jelen lesznek.

 

Névsor

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei válogatott kerete

Fehérgyarmati VSE: Varga Gréta, Veresné Erdős Judit, Dr. Szabó Tímea, Bodó Katalin, Papp Gabriella.

Csenger VKC: Mezei Anikó, Jansik Erika.

Szatmárnémeti: Bianca Mihaela.

Mátészalkai MTK: Magyar Petra, Torma Eszter Panna, Borgyos Panna, Bodó Anna Petra.

Kisvárda KC: Haris Katalin, Rácz Krisztina, Frank Petra, Kránitz Andrea, Dudás Georgina, Tar Hedvig, Csányi Enikő, Vassné Szemán Szilvia.

Kölcsey DSE-Nyíregyháza: Aranyosi Mária, Tilki Andrea, Kelemen Gréta, Katona Krisztina, Gyimesi Lola, Moravszki Babett, Kovács Flóra, Papp Réka.

Edzők: Dévényi János, Hadobás István, Csapos János, Torma Tamás, Kibédi Albert, Balogh Attila.

 

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!