Sport

2014.08.26. 08:50

Nemzetközi mezőny a balkányi szőnyegen

Balkány - A jövő hét végén jön a negyedik Cellspan Kupa nemzetközi utánpótlás birkózó gála.

Balkány - A jövő hét végén jön a negyedik Cellspan Kupa nemzetközi utánpótlás birkózó gála.

Ha vége a nyárnak, jön a Cellspan Kupa. Így van ez már negyedik esztendeje Balkányban, ahol megyénkben különösen sikeres a birkózás; nem véletlenül nyilvánították 2010-ben a birkózás városává.

Egyedülálló kezdeményezés

A név kötelez, ezért évente egyszer, az országban egyedülálló kezdeményezésként számos hazai és külföldi ifjú sportoló számára ad Balkány lehetőséget arra, hogy összemérhessék erejüket. Az idei megmérettetés jövő szombaton, szeptember hatodikán lesz. Bánházi Barnabás, aki a kupa névadójának, a Cellspan Kft.-nek az ügyvezetője, több éve szívügyének tekinti a helyi birkózást, ugyanúgy, mint Farkas László főszervező, a település ifjú birkózópalántáinak a szakedzője.

A tavalyi Cellspan Kupán hat országból érkezett (olasz, ukrán, horvát, szlovák, román és magyar) klub összesen 329 ifjú versenyzője 430 mérkőzésen döntötte el, hogy a hat fiú és három lány súlycsoportban kik állhattak a dobogóra. Hazánk utánpótlását 23 klub képviselte, és természetesen nem hiányozhattak a megyebeli ifjak sem. Az elmúlt esztendei gála díszvendége, dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a századik magyar olimpiai arany­érem megszerzője volt.

Az alelnök is itt lesz

A verseny ugyan egynapos, ám már szinte a tavalyi versenyt követően elkezdődött az idei seregszemle szervezése. Jelen állás szerint hazánk minden tájáról érkeznek majd versenyzők, mellettük olasz, horvát, szerb, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi klubok fiataljai lépnek majd szőnyegre, és még svájci birkózók is színesíthetik a mezőnyt.

A találkozót jövő szombaton tíz órakor Pálosi László, Balkány polgármestere nyitja meg, a vendégek között ott lesz Lázár János, az Országos Birkózó Szövetség alelnöke, és a honi birkózás néhány elismert bírája.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!