Sport

2014.09.01. 15:41

A három pont önmagáért beszél

Nyíregyháza - Kedden már a Ligakupában lép fel a Spartacus, Nagy Zoltán Nyíregyházán folytatja.

Nyíregyháza - Kedden már a Ligakupában lép fel a Spartacus, Nagy Zoltán Nyíregyházán folytatja.

Így kell ezt csinálni. Szombaton a Szpari két gyors góllal megzavarta ellenfelét, majd a hajrában a kegyelemdöfést is megadva tartotta itthon a három pontot. Ez volt a piros-kékek első hazai győzelme, mégpedig az előző négy fordulóban veretlen pápaiak ellen. Az eredménnyel természetesen elégedett lehet minden Szpari drukker.

- A meccs előtt persze, hogy aláírtuk volna a három nullás győzelmet, az eredménnyel nem lehetek elégedetlen – kezdte visszapillantását a szombat esti bajnokira Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Hétfőn délelőtt visszanéztem a mérkőzést, és amennyiben a két gólos előnyt követően higgadtabban vagyunk akkor nagyobb arányban is nyerthettünk volna. Az első félidőben a vezetés birtokában kicsit elkényelmesedtünk, erre is felhívtam a figyelmet a szünetben. A második félidőben érezhető is volt a változás, megfelelő volt az agresszívitás, eredményesek voltunk a párharcokban és mindenki segítette a másiknak. Nagyon örülök, hogy végre itthon is győzelemmel örvendeztethettük meg lelkes szurkolóinkat.

A mérkőzés egyik sajnálatos esemény volt Zorán Kosztics sérülése, a középpályás olyan balszerencsésen esett el, hogy eltörött az orsócsontja. Így a korábban megműtött Rezes László után újabb egyre jobb formába került alapember esett ki az újonccsapatból. Ráadásul bár a hét végén nem lesz bajnoki forduló, kedden beindul a Ligakupa sorozata, jövő héten pedig a Magyar Kupában lesz fellépése a Szparinak.

- Sajnos újabb játékos került kényszerpihenőre. Egy sérülés sohasem jön jókor, számunkra most kifejezetten rosszul, hiszen jönnek az újabba mérkőzések. Természetesen az első a bajnokság, de mindkét kupát komolyan vesszük, mert ezek versenyterhelést biztosítanak és azok is lehetőséget kaphatnak, akik a bajnokikon nem, vagy csak keveset játszhatnak. A két sérülés rávilágít arra, hogy miért fontos egy bő keret, hiszen jöhetnek még eltiltások és akkor gond van, hogy ki lépje pályára. Visszatérve a Ligakupára, kedden szeretnénk nyerni Szolnokon, már csak azért is, mert tavasszal a az NB II-es bajnokin a Tisza-partiak nyertek egy hajrában szerzett góllal – így Csábi József, aki még töpreng a keddi kezdőn.

A Szolnok elleni csapatból hiányozni fog Szécsi Márk, aki az U 21-es válogatott keret tagjaként készül Dajka László csapatával EB-selejtezőre. Viszont bővül a keret, mert indformációink szerint a két klub megállapodott abban, hogy a debreceni Nagy Zoltán a Szpariban folytatja.

KM-ML

Ligakupa: A-csoport

  • Cegéd-DVTK 16.30
  • Szolnok-Nyíregyháza Spartacus 17
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!