Sport

2014.09.02. 11:24

Tűzközelbe kerülhetnek az akadémisták

Új rendszerű képzésben pallérózodhatnak a nyíregyházi röplabdázók.

Új rendszerű képzésben pallérózodhatnak a nyíregyházi röplabdázók. A futball, kézilabda és a kosárlabda után immár a röplabdában is akadémiai rendszerben pallérozódhatnak a tehetségek – Nyíregyházán. A még markánsabb utánpótlásnevelést segítő döntés eredményeként az aktuális tanévben megkezdődött a helyi Vasvári Pál Gimnázum és a Nyírsuli Kft. közös együttműködésével indított képzés.

Ennek ürügyén dr. Kovács Ferenc polgármester, Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője, Kovács Ágnes a Vasvári gimnázium igazgatója, valamint Balázs István, az Akadémia vezetője tartott közös sajtótájékoztatót.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Magyar Röplada Szövetség négy klubot kiemelten támogat: a zászlóshajóként emlegetett élvonalbeli csapatok között megkülönböztetett figyelmet fordítanak a Fatum-Nyírsuli-NRK működésére. Ennek eredményeként látványosan javulhatnak a feltételek a városban, elég csak arra utalni, hamarosan az újjávarázsolt bujtosi csarnokban készülhetnek és játszhatnak az érintettek.

Dr. Kovács Ferenc jelezte: a szövetséggel között megállapodás 2020-ig garantálja az előrelépés lehetőségét, ezt szeretné maximálisan kiaknázni a szakolyi megyeszékhely. Annál is inkább, mert a sportág fellegvárának számít a város, és minden feltétel adott lesz a pályafutásukat most bontogató tinédzserek fejődésére. Az esély mindenesetre adott: az országban is egyedüálálló módon a Fatum-Nyírsuli-NRK felnőtt keretében jelenleg nyolc nyíregyházi hölgy szerepel!

Persze, első a tanulás. A szülők is azt kérték: a röplabda mellett legalább ennyire fontos legyen a tanulmányi sikerek megteremtése. Így a jó tanuló, jó sportoló versenyben is kivághatják a rezet az akadémisták. Azok a reménységek, akik a két fronton mérettődnek meg a következő évadban. Az országos serdülő bajnoksággal párhuzamosan a női NB II-ben is megmutatja magát a Balázs István irányította gárda. A cél egyértelmű: 16-17 éves korban olyan szintre jutni az ifjú titánoknak, hogy az NB I-es csapat kapuján doromboljanak, legalábbis tűzközelbe kerüljenek.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!