Sport

2014.10.06. 18:49

Csapatsikerrel avatták fel a pályaborítást

Nyíregyháza - A Nyíregyházi TK nyerte meg a 14. Kárpát Kupát, amelyet a Városi Stadion új borítást kapott tekecsarnokában rendeztek meg.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi TK nyerte meg a 14. Kárpát Kupát, amelyet a Városi Stadion új borítást kapott tekecsarnokában rendeztek meg.

A remélt hatszáz fa körüli teljesítmények elmaradtak, mégis ünnepi hangulatban fejeződött be a 14. Kárpát Kupa. A hagyományos nemzetközi férfitornát most először rendezték lemezes borítású, a nemzetközi szabványnak megfelelő pályán.

Ahogy az érintettek mondták, a Város Stadion tekecsarnokának pályája még túlságosan „nyers” ahhoz, hogy záporozzanak a jobbnál jobb eredmények, így amikor a nyíregyháziak kiválósága, Szlovenszki Tibor a verenynap elején 565 fát teljesített, sejteni lehetett, hogy sokkal több ennél jobb eredmény nem születik. Egyvalakinek sikerült csak túlszárnyalnia az NYTK versenyzőjét: a magyarkanizsai Kiss Zsolt négy fával dobott többet, így ő nyerte meg az egyéni viadalt.

Csapatban viszont hazai siker született, habár a nyíregyháziak és a végül negyedik marosvásárhelyiek között mindössze 79 fa volt a különbség. A mezőny erősségéről csak annyit, hogy a marosvásárhelyiek és a nagysárosiak is egyenesen az NBC-kupáról, vagyis a klubcsapatok európai tornájáról érkeztek. A pályát tehát felavatták, jöhetnek a hazai bajnokik is, amelyek közül az október 19-i lesz az első.

14. Kárpát Kupa

Nemzetközi férfiverseny, Nyíregyháza

Egyéni: 1. Kiss Zsolt (Kanjiza KK) 569, 2. Szlovenszki Tibor (Nyíregyházi TK) 565, 3. Benke Zoltán (Elektromures) 559.

Csapat: 1. Nyíregyházi TK (Szlovenszki Tibor, Mogyorósi Péter, Finta Zoltán, Ráski János, Kastura Zsolt, Szegő Levente) 3169, 2. Velky Saris (szlovákiai) 3152, 3. Kanjiza KK (szerbiai) 3136, 4. Elektromures (romániai) 3090.

Egyéni különdíjasok

A legjobb teliző: Goran Nekics (Kanizja) 376.

A legjobb taroló: Kiss Zsolt (Kanjiza KK) 215.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!