Sport

2014.11.21. 11:42

A vezér nélkül mennek Paksra

Nyíregyháza - Savic Brane kiállítás miatt eltiltását tölti, az NYKK reményei amúgy is szerények.

Nyíregyháza - Savic Brane kiállítás miatt eltiltását tölti, az NYKK reményei amúgy is szerények.

Sitku Ernőt játékoskori sikereinek egyik színhelyén, Pakson a mai napig bálványként tisztelik, és amikor az ellenfél kosarasaként tért vissza az atomvárosba mindig nagy tisztelet övezte. Se szeri, se száma az ilyen alkalmaknak, a szombati mégis egyfajta premier lesz, hiszen vezetőedzőként most debütál az Atomerőmű SE ellen. Nem a legjobb pillanatban, hiszen a honi élvonal egyik legerősebb csapatának otthonába akkor látogat a Marso-NYKK, amikor zsinórban négy vereséget szenvedett el, és a szerdai, Szeged elleni hazai vereség (76–93) alkalmával bemutatott produkció semmi jóval nem kecsegtet. Volt fejmosás az öltözőben?

– Természetesen volt, de nem is ez a lényeg, hanem az: valahogyan ki kell kászálódnunk ebből a hullámvölgyből – felelte Sitku Ernő. – Erre nem biztos, hogy a Paks elleni mérkőzés a legmegfelelőbb alkalom, főleg azért, mert a Szeged ellen kiállított Savic Brane automatikus egy meccses eltiltását tölti és a fegyelmi bizottság aztán még eldönti, hogy szükség van-e további szankciókra. A két csapat lehetőségei egyébként sem egyformánk, irányítónk távollétében méginkább hátrányos helyzetbe kerültünk aktuális ellenfelünkkel szemben. A Paks karakteres csapat, amely egyre inkább belelendül, úgyhogy nem akármilyen faladat előtt állunk.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2014. november 22-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!