Sport

2014.11.05. 16:38

Apró különbség a teniszhorror végén

Fucsovics Márton két és félórás meccsen kapott ki az osztrák Jürgen Melzertől a pozsonyi tenisztornán.

Fucsovics Márton két és félórás meccsen kapott ki az osztrák Jürgen Melzertől a pozsonyi tenisztornán.

Pályafutása során először találkozott olyan teniszezővel Fucsovics Márton, akit korábban a top tízes játékosként jegyeztek. A világranglistán a 135. helyen álló nyíregyházi teniszező a pozsonyi ATP-challengertorna (85 ezer euró összdíjazás, kemény pálya) szerdai első fordulójában a 2011-ben még nyolcadik, három éve Roland Garros-elődöntőt játszó Jürgen Melzerrel (112.) találkozott.

És hogy momentán mennyi a különbség a magyar és az osztrák játékos között? Nagyjából annyi, amennyivel outra szállt Marci labdája, két és fél órányi játék után, a döntő szett tie-breakjében, 11–10-es állásnál. Minimális. Fucsovics addig öt meccslabdát is hárított (4–6-nál egymás után kettőt), majd neki is nyílott egy meccsnyerési esélye, de nem sikerült vele élnie.

Amúgy szenzációs meccset vívtak egymással a felek. Marci rögtön elnyerte a balkezes osztrák adogatójátékát, és ezzel már „hazaért” az első szett végéig (6:3). Az első két játszmában összesen tíz bréklabdát hárított, a tizenegyediket a legrosszabbkor bukta el, akkor, amikor 5:4-re vezetett az osztrák, így nem sikerült a szettben maradnia (4:6). Ráadásul a döntő játszmát Melzer kezdhette, és rendre egy lépéssel előrébb járt, Marci pedig hol magabiztosan, hol kicsit szenvedve egyenlítgetett, attól függően, mennyire jöttek be az első szervái (összesen 16 ászt ütött, Melzer csak hármat).

Amikor először kellett a meccsben maradásért szerválnia Fucsovicsnak (4:5), 30:0-s vezetésénél Melzer ápolást kért. Az alaposan elhúzódott beavatkozás után a felek eljutottak a rövidített játékig, ami maga volt a horror, Melzer végül 4:6, 6:3, 7:6 (12–10)-ra nyert.

Kár érte, hogy elúszott az esély, azért is, mert ez volt Fucsovics Márton idei utolsó versenye, és mivel a tavaly novemberben megnyert olaszországi viadal után bőven lenne megvédendő pontja, az év végére várhatóan kicsúszik az első 150 helyezett közül. A mutatott játék azonban reménykeltő, és ha végre a sorolással is szerencséje lesz, jöhet majd a nagy durranás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!