Sport

2014.11.17. 17:53

Pofon után jobban megy

Nyírbátor - Nagy Dávid újabb nyírbátori hármasa is kellett a csapat salgótarjáni fordításához.

Nyírbátor - Nagy Dávid újabb nyírbátori hármasa is kellett a csapat salgótarjáni fordításához.

Azzal azért az utóbbi évek tapasztalatai alapján tisztában lehettünk, hogy nem nagyon múlhat el szezon Nagy Dávid-mesterhármas nélkül. A pillanat elérkezett, a Nyírbátori FC támadója szombaton, a salgótarjáni NB III-as mérkőzésen köszönt be háromszor is az ellenfélnek, hozzájárulva az NYFC 5–3-as sikeréhez, amely a szeptember 20-a óta tartó nyeretlenségi szériának vetett véget.

Jót tesz a léleknek

– Úgy sem rossz, ha egyesével szerzi az ember a gólokat, az ilyen hármasok inkább a lelkemnek tesznek jót – mondta a tarjáni mérkőzés 35., 66. és 78. percében eredményes nyírbátori támadó, aki ezzel Erdei Zoltánt megelőzve átvette a vezetést a házi góllövőlistán. – Érdekes meccs volt, az elején hamar kétgólos hátrányba kerültünk, fura volt akkor felnézni az eredményjelző-táblára, amely az ötödik percben kétgólos hazai kettő nullás hazai vezetést mutatott. Viszont ha már így kellett történnie, akkor mindig jobb az elején kettőt kapni, mint a végén, mert így még tudtunk javítani.

A bátoriak nem először kerültek ilyen helyzetbe a bajnokság során, hiszen Felsőtárkányban a 13. percben ment kettővel a házigazda, mégis 4–2-re nyert a Bátor – akkor a kegyelemdöfést adta meg Nagy Dávid. Vagy említhetnénk a Hajdúböszörmény elleni hazai meccset, amelyen 1–5-ről csaknem kiegyenlített a házigazda (4–5). Ugyanakkor nemcsak az egyes mérkőzéseken belül hullámzik a bátoriak teljesítménye, hanem fordulóról fordulóra is, hiszen az említett 4–5-ös meccset 0–0-s követte Jászberényben, aztán 6–1-re kapott ki a társaság a DVSC-DEAC-tól, amit a Honvéd-MFA elleni 1–1 követett. Az tehát teljesen logikus, hogy most sokgólos meccs következett, és végre a bátoriak szerezték az igazán sokat.

Változó összetételben

– Hogy mitől vagyunk ennyire kétarcúak? – találta meg az ideális jelzőt csapata szereplésére Nagy Dávid. – Nem is tudom, talán a sérülések és eltiltások miatt nem tudunk kiegyensúlyozottan szerepelni, hiszen szinte hétről hétre változik az összeállítás. Az is lehet, nekünk kell egy pofon, hogy észhez térjünk, mert a rosszabbul sikerült meccsek után mindig magunkhoz tértünk. Az már a következő szint lenne, ha kiegyensúlyozottan jól tudnánk teljesíteni.

További részletek a Kelet-Magyarország 2014. november 18-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!