Sport

2014.11.20. 18:06

Van még ideje a csúcsra jutni

Nyírbátor - Majoros Bence bronzéremmel zárta élete első felnőtt top-12-bajnokságát.

Nyírbátor - Majoros Bence bronzéremmel zárta élete első felnőtt top-12-bajnokságát.

Legutóbb 1960-ban történt olyasmi, amit Majoros Bence véghezvitt a felnőtt top-12-bajnokságon, hogy a férfiak között 17 esztendősen bejutott az elődöntőbe. Rózsás Péter nevéhez fűződik az 54 évvel ezelőtti bravúr, pedig azóta olyan nagyságok is próbálkoztak vele, mint a Jónyer István, Gergely Gábor, Klampár Tibor aranygeneráció tagjai.

Szóval a kvalifikációs bajnokságból érkezett nyírbátori titán szerdán a csoportjában végigverte valamennyi riválisát (köztük a válogatott Jakab Jánost és Kosiba Dánielt, valamint a párosban ifi Európa-bajnok Szudi Ádámot), csütörtökön pedig elődöntőt játszhatott a másik csoport másodikjával Fazekas Péterrel. A celldömölki játékos elleni siker titkát már ismert Bence, hiszen tavaly ő volt az első, és sokáig az egyedüli, aki extraligás meccsen legyőzte a korábbi válogatott versenyzőt. Az első szett Majorosé volt, a folytatás azonban nem alakult jól, végül 4:1-re nyert Fazekas. Aki aztán a finálát is megnyerte 4:3-ra, ott a Majoros Bence által a csoportkörben simán, 4:0-ra elgázolt Jakab János volt az ellenfele.

Top-12-bajnokság

Végeredmény

Férfiak:

1. Fazekas Péter (Celldömölki VSE)

2. Jakab János (Stockerau – osztrák)

3. Majoros Bence (Nyírbátori ASE) és Lakatos Tamás (LFC Saarbrücket TT – német).

Nők:

1. Pergel Szandra (Budaörsi SC)

2. Madarász Dóra (SVNÖ Ströck – osztrák)

3. Ambrus Krisztina (Postás SE) és Nagyvarádi Mercédesz (Postás SE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!