Sport

2014.12.20. 13:58

Mert így érdekesebb lesz a tavasz

Vásárosnamény - Nem csupán a tervezett pályavilágítás villanyozhatja fel a vásárosnaményiakat.

Vásárosnamény - Nem csupán a tervezett pályavilágítás villanyozhatja fel a vásárosnaményiakat.

A vásárosnaményiak aligha irtóznak az izgalmaktól. A megyei másodosztályú futballcsapat az előrehozott tavaszi fordulóban, vagyis az esztendő utolsó összecsapásán hazai pályán bukott el a Fényeslitke ellen.

Harmadik évüket „tapossák”

Holott, ha nyernek, négy pontra hizlalták volna előnyüket a vendégekkel szemben, ami ha nem is életbiztosítás a folytatásra nézve, mindazonáltal némi nyugalmat csempészett volna a szürke téli hétköznapokba. Emiatt viszont nem fér bele semmi lazítás, elvégre minimálisra szűkült a felek közötti különbség. Ráadásul a Nyírerdő-csoportot vezető beregiekre további veszélyek leselkednek. Az ötödik helyen nyomuló Nyírkarász például csak öt egységnyi hátrányból üldözi az éllovast, ez pedig szintén „zizegőssé” teheti a szezon második felét.

– Így kétségkívül érdekesebb lesz, bár nem ezt terveztük... – merengett Szilágyi Bertalan, a Vásárosnamény edzője. – Hozzáteszem, a csoport nagyon erős, kiegyensúlyozott, azt senki nem várhatta, hogy sétagaloppban nyerjük a bajnokságot. Már csak azért sem, mert a játékoskeret gerincét helyi fiatalok alkotják, és nem mellékes körülmény: nemrég alakult újjá az egyesület, csupán harmadik évünket „tapossuk” a megye kettőben. Ugyanakkor meggyőződésem, jó úton járunk, a srácokban ott rejlik a fejlődés esélye, ezért benne van a pakliban, hogy a végelszámolásnál ott lehetünk a legjobbak között.

A teljes képhez feltétlenül hozzátartozik, hogy a pályafelújítás következtében a Vásárosnamény a szomszédos Gergelyiugornyán játszotta az őszre rendelt hazai mérkőzéseit. A létesítmény vélhetően világítást „kap”, ami – szó szerint – felvillanyozhatja a társaságot.

Amit sosem tudni

– Még nem dőlt el, hogy hol rendezzük a tavaszi meccseket, ezt nem az én tisztem meghatározni – fejtegette Szilágyi Bertalan.

– Azt ellenben elmondhatom, mire lenne szükség. Szeretnénk két-három fővel megerősíteni a keretet, annál is inkább, mert két belső védőnk, Gyurkó József és Illés Norbert súlyos sérülés miatt még az őszi idény elején kidőlt. Remélem, a folytatásban már számíthatok rájuk, ettől függetlenül sosem tudni, mikor történik hasonló eset. Éppen ezért nem akarok ígérgetni, persze, igyekszünk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!