Sport

2014.12.01. 12:55

Többet kellett volna ütni

Nyíregyháza - Kovács Zoltánnak nem sikerült megszerezni WBO EB-övét.

Nyíregyháza - Kovács Zoltánnak nem sikerült megszerezni WBO EB-övét.

Miként arról már beszámoltunk, sajnos nem volt sikeres Kovács Zoltán londoni portyája. Az NYVSC-Big Boxing bunyósa szombaton este a londoni Excelben 20 ezer néző előtt meccselhetett a WBO szervezet nagypehelysúlyú (59 kg) Európa-bajnoki címéért. Végül az angol Mitchell Smith veretlen maradt, hiszen pontozással nyerte a találkozót, amelyen Kovács pár mentben ellenfele fölé nőtt.

- Remek mérkőzés volt, és Zoli jól bunyózott - kezdte értékelését Nagy Lajos, Zoli mestere. –Az angol srác megérdemelten nyert, ám sokkal szorosabb lehetett volna az eredmény, mert Zoli képzettebb. Sajnos kevesebbet ütött ellenfelénél, majd mindig az angol fiú kezdeményezett. Ráadásul a második menetben tévesen számoltak Zolira, mert az ütés csak a kesztyűjét találta el. Győzni mentünk, sajnos nem sikerült. Zoli most pihenőt kapott, aztán kezdjük a felkészülést a jövő évi megmérettetésekre - így Nagy Lajos.

A mesternek nincs pihenő, hiszen szerdán Kecskeméten kezdődik a felnőtt férfi bajnokság, ahol a nyíregyházi színeket a 69 kilós Szabó Szabolcs fogja képviselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!