Sport

2015.01.20. 16:59

A nyolc között és a „nyerő tizenegyben”

Nyírbátor - A felnőtt ranglistán már a hetedik helyen jegyzik Majoros Bencét, a nyírbátoriak asztaliteniszezőjét.

Nyírbátor - A felnőtt ranglistán már a hetedik helyen jegyzik Majoros Bencét, a nyírbátoriak asztaliteniszezőjét.

Két negyeddöntős szerepléssel kezdte idei versenysorozatát Majoros Bence, aki a felnőtt Budapest-bajnokságon egyéniben is párosban is két-két meccset nyert a főtáblán. A még ifjúságikorú nyírbátori sportoló az éremért vívott meccseken egyesben a korábbi top 12-győztes Nagy Krisztiántól szenvedett vereséget, a BVSC-s Bruckner Mátéval alkotott párosa pedig a későbbi győztes Ecseki Nándor, Fazekas Péter duóval szemben veszített.

A felnőtt viadalokba egyre jobban belekóstoló Majoros ezzel máris az országos ranglista hetedik helyére lépett előre, ilyen magas pozícióban pedig még sosem jegyeztek egyetlen szabolcsi klub által foglalkoztatott asztaliteniszező sem.

Közben az utanpotlassport.hu szakportál „Nyerő tizenegy” néven közzétette azoknak a magyar sportolóknak a nevét, akik 2015-ben kiemelkedőt alkothatnak, akár már a felnőttek között is. A csapatban – a teniszező Gálfi Dalmával, a kenuzó Hajdu Jonatánnal, a labdarúgó Herjeczki Kristóffal, a tornázó Makra Noémivel, a vízilabdázó Manhercz Krisztiánnal, a vívó Márton Annával, a röplabdázó Pádár Krisztiánnal, a sportlövő Péni Istvánnal, az úszó Szilágyi Liliánával és a kézilabdázó Tóth Gabriellával egyetemben – feltűnt Majoros Bence neve is, tőle elsősorban az ifjúsági Európa-bajnokságon remélnek sokat az oldal szerkesztői.

Budapest-bajnokság

Férfi egyes

Főtábla. 1. forduló: Majoros B. (Nyírbátori ASE)–Kaiser (Eötvös-DSE Orosháza) 4:2. Nyolcaddöntő: Majoros B.–Sabján (Komlói BSE) 4:3. Negyeddöntő: Nagy K. (Pécsi TE-PEAC)–Majoros B. 4:0.

Férfi páros

Főtábla. 1. forduló: Majoros B., Bruckner M. (Nyírbátori ASE, BVSC)–Kállai N., Németh P. (TTC Mühringen, Mosonmagyaróvár) 3:0. Nyolcaddöntő: Majoros B., Bruckner M.–Bak, Lung (Gödöllői EAC, Győri Elektromos) 3:1. Negyeddöntő: Ecseki, Fazekas P. (Celldömölki VVSE)–Majoros B., Bruckner M. 3:0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!