Sport

2015.01.07. 16:03

Belekaptak, mint pék kutyája a meleg kiflibe

Nyíregyháza - A jövő hét végén már edzőmeccset játszik a Nyíregyházi KC.

Nyíregyháza - A jövő hét végén már edzőmeccset játszik a Nyíregyházi KC.

A játékosok szerint hamar elröppent a közel három hét, hétfőn már munkába álltak a Nyíregyházi KC kézilabdázói. A nyitóhéten olyan csodás programok vártak és várnak rájuk mint hangulatos futás a sóstói erdőben, csinos súlyzók és medicinlabdák emelgetése.... Miként azt Berényi Imre, az egykori remek játékos a felkészülések kezdetéről mondta: belekaptak, mint pék kutyája a meleg kiflibe...

- Hétfőn valóban elkezdtük az öt hetes felkészülésünket – kezdte lapunk érdeklődésére Varga Zsolt, az NB I B. Keleti -csoportjában a dobogó harmadik fokán telelő együttes szakmai igazgatója. – Az első héten amolyan ráhangolásként a futás és a konditerem kerül fókuszba, a második héttől pedig egyre nagyobb szerepet kap a labda, illetve a technikai és taktikai gyakorlás.

Jó hangulat, ugyanaz a keret

– Nem túl hosszú az öt hét, mi pedig szeretnénk úgy kezdeni a tavaszi szezont, ahogy az őszit abba hagytuk. Éppen ezért a jövő héten már edzőmeccset játszunk Gyönygyösön, a következő héten pedig részt veszünk Miskolcon a nemzetközi Avas Kupán. Azt követően fogadjuk a Mezőkövesdet és még egy meccset szeretnénk játszani.

- A hangulat jó, szerencsére sérült sincs – folytatta Varga Zsolt. - A keret nem változott, maradt az őszi. Hosszú távon szeretnénk ezzel a csapattal dolgozni, persze egy-két erősítés jól jönne. Bízom benne, hogy az elkövetkezendő hetekben a napi két gyakorlásokkal el tudjuk végezni azt, amit terveztünk és megfelelő formában várhatjuk majd a tavaszi nyitányt - így Varga Zsolt.

A jó formára szükség is lesz, hiszen február 14-én a második helyen álló Ferencváros vizitál majd a bujtosi csarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!