Sport

2015.01.05. 11:25

Gyorsabban telt a hazaút

Nyíregyháza - Ronnie Taylor remekül debütált, Savic Branéról úgy került le a felelősség, hogy sokat vállalt.

Nyíregyháza - Ronnie Taylor remekül debütált, Savic Branéról úgy került le a felelősség, hogy sokat vállalt.

Nem azt mondjuk, hogy minden meccsen új légióst kell bevetni, de tény, 2013 novemberében úgy nyert a Marso-NYKK Zalaegerszegen, hogy Bam Doyne a meccs előtti napokban lett a csapat játékosa, a szombati győzelem alkalmával pedig Ronnie Taylor debütált nyíregyházi színekben. Továbbmegyünk, 2012 tavaszán bizonyos Fred Warrick érkezett közvetlenül az előtt, hogy sikerült nyerni Egerszegen.

Kétségtelen, a mostani új ember, Taylor debütálása jól sikerült nyíregyházi színekben, és a vezetőedzőként éppen egy éve tevékenykedő Sitku Ernő első alkalommal érezhette meg az idegenbeli győzelem ízét, ami után talán a hazaút is másabb volt, mint az utóbbi időben.

– Igen, valahogy gyorsabban telt az idő, pedig most tettük meg az egyik legnagyobb távolságot – mondta a kilenc vereséget követően újra sikerrel gyarapodó csapat szakvezetője. – Nagyon örültünk a győzelemnek, amely nem született meg könnyen, hiszen az ellenfél kiegészült a korábban sérült embereivel, Lekli Józseffel, Rade Dzambiccsal és Darling Cole-lel. Gáspár Dávid ugyan az elején kidőlt a sorból, de őt leszámítva komplett volt az ellenfél. Mi Ronnie Taylor belépésével kicsit más szerkezetben játszottunk, sok teher lekerült Savic Brane válláról, amit úgy „hálált meg”, hogy dobott huszonegy pontot és kiosztott tíz asszisztot. Az alsó posztokon talán nem domináltunk annyira, de a palánk alatti embereink is egyenletesen jó teljesítményt nyújtottak, a tizenhárom labdaszerzésünkből ők is kivették a részüket. Főleg, a második félidőben, amikor kilencszer is elvettük a labdát az ellenféltől, és ezekből sikerült könnyű kosarakat szerezni.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. január 6-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik