Sport

2015.01.23. 19:39

Magát büntette meg az Encsencs

Encsencs - Játékosok jogosulatlan szerepeltetése miatt a megyei teremtorna véget ért a csapat számára.

Encsencs - Játékosok jogosulatlan szerepeltetése miatt a megyei teremtorna véget ért a csapat számára.

Mint arról részletesen beszámoltunk, a nyírbátori 3. Arany Fácán műfüves felkészülési torna szombati nyitófordulójában félbeszakadt a Nyírgyulaj–Encsencs találkozó. A második félidő 49. percében, 1–0-ás állásnál – miután a harmadik futballistájuk kapott piros lapot – az encsencsi csapat levonult a pályáról, a levonulás közben pedig újabb három futballistát kiállítottak. Az egyesület másnap a 2. Nyírerdő Kupa megyei teremtorna újfehértói selejtezőcsoportjában öt játékost bevetett azok közül, akiket a bátori eseményen kiállítottak, holott figyelmeztették ennek veszélyeire.

Bár az encsencsiek élen zárták a fehértói csatározást, az érintett játékosok jogosulatlan szerepeltetése és a levont pontok miatt a teremtornán mégsem folytathatják menetelésüket, vagyis a vasárnapi középdöntőket nélkülük rendezik – négy helyszínen.

A tárgyalásig nem játszhattak

– Fontosnak tartottam, hogy Jekő Józseffel, a játékvezetői bizottság elnökével vasárnap kimenjünk az újfehértói helyszínre, mert egyrészt ez azon ritka esetek egyike volt, amikor a csapatot az edző lehívja a pályáról, másfelől éppen a további bonyodalmak elkerülése érdekében tájékoztatni kívántuk az encsencsieket – nyilatkozott az üggyel kapcsolatban Krizán Sándor megyei igazgató.

– Mivel mindkét rendezvény az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság égisze alatt fut, ezért arra kértük Szedlár János edzőt, hogy sportszerű hozzáállást tanúsítson. Egyben világosan közöltük, hogy a szombaton kiállított labdarúgók játékjoga mindaddig fel van függesztve, amíg a fegyelmi tárgyalás meg nem történik. Ennek ellenére pályára küldte az érintett játékosokat… Innentől nincs miről beszélni. Úgy érzem, a magunk részéről korrekten jártunk el, időben felhívtuk az encsencsiek figyelmét a várható következményekre. Lelkük rajta, hogy így döntöttek…

KM-KT

2. Nyírerdő Kupa

A megyei teremlabdarúgó-bajnokság vasárnapi középdöntőjének csoportbeosztása:

Gyulaháza: Nyírkarász, Tiszavasvári II, Levelek, Nyírmada, Tiszalök, Gyulaháza.

Levelek: Volán-Sényő, Demecser, Fényeslitke, Napkor, GFSE-Oros, Nyírtura.

Nyírbátor: Szamosbecs, Újfehértó, Geszteréd, Piricse, Apagy, GFSE-Oros ifi.

Újfehértó: Csenger, Tiszavasvári, Cellspan-Balkány, Pátyod, Gávavencsellő, Nyírgyulaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!