Sport

2015.02.01. 18:31

Letaszíthatatlan Nyírgyulaj

Nyíregyháza - Triplázott a Lukács-csapat, amely a megyei teremtorna nagydöntőjében ezúttal a Sényőt gyűrte le.

Nyíregyháza - Triplázott a Lukács-csapat, amely a megyei teremtorna nagydöntőjében ezúttal a Sényőt gyűrte le.A teremfociban az a jó, hogy fabatkát sem érnek a nagypályán szerzett érdemek. Így a 2. Nyírerdő Kupa megyei torna nyolcas döntőjének reggelén aligha vette a bátorságot bárki arra, hogy tuti tippel szolgáljon: melyik együttes úszhat mad diadalmámorban vasárnap este.

Persze, nem titkoltan sokan pusmogtak arról, hogy a címvédő, és az NB II-es futsalbajnokságban felettébb sikeresen masírozó Nyírgyulaj nem enged mást a trónra ülni, mindazonáltal az is benne volt a pakliban, hogy valaki beleköp a levesbe... Ebben a műfajban, a rövid játékidő, a kiszámíthatatlan történések miatt egy szempillantás alatt el lehet bukni. Nos,a gyulajiaknak már a csoportkörben meleggé vált a pite: a Fényeslitkétől elszenvedett vereséget követően a mindaddig hibátlan Apagy ellen is vesztésre álltak, ráadásul legnagyobb ászukat, Berecz Zsoltot piros lappal leküldte a játékvezető. Temetésnek indult, majd jött a feltámadás. A hajrában – midőn az apagyiak is megfogyatkoztak – három perc leforgása alatt három gólt rámolt be a Lukács-legénység, vagyis szó szerint a fináléba küzdötte magát. Mégpedig azonos pontszám mellett a jobb egymás ellen elért eredménynek köszönhetően.

A másik ág sem volt piskóta. A Tiszavasvári például két meccsen is két „fás” hátrányt dolgozott le, igaz, ami a Nyírmada legyűrése után a Sényővel vívott csatában így is „csak” a döntetlent tudta kicsikarni. Ennyit múlt, a zárókörben ugyanis a Sényő éppen annyi, három találatnyi különbséggel nyert a Mada ellen, ami a nagydöntőbe jutáshoz kellett.

A bronzmeccsen a Vasvári – parázs ütközetben – kerekedett. Az utolsó, egyben a tornagyőzelemről hivatott összecsapáson óvatos játékkal morzsolta a perceket a két, megfáradt csapat: már csaknem mindenki a hetespárbajra „hegyezte” magát, mígnem egy nagy sényői védelmi hibát kihasználva Fekete Gábor a kapuba pérselte a labdát. Mindez zsinórban a harmadik nyírgyulaji bajnoki címet jelentette, vagyis a gárda letaszíthatatlan a csúcsról.

KM-KT


2. Nyírerdő Kupa megyei teremlabdarúgó döntő

Filó Focicsarnok, Nyíregyháza

I. csoport: Nyírgyulaj–Gyulaháza 2–1 (0–0), Apagy–Fényeslitke 4–2 (2–0), Apagy–Gyulaháza 3–1 (0–0), Fényeslitke–Nyírgyulaj 1–0 (0–0), Nyírgyulaj–Apagy 3–1 (0–0), Fényeslitke–Gyulaháza 3–2 (1–2)

A csoport végeredménye: 1. Nyírgyulaj 6 pont, 2. Apagy 6, 3. Fényeslitke 6, 4. Gyulaháza 0.

II. csoport: Volán-Sényő–Újfehértó 1–0 (1–0), Tiszavasvári–Nyírmada 3–2 (1–2), Tiszavasvári–Sényő 2–2 (0–2), Újfehértó–Nyírmada 4–3 (2–0), Tiszavasvári–Újfehértó 3–1 (1–0), Sényő–Nyírmada 3–0 (1–0)

A csoport végeredménye: 1. Sényő 7, 2. Tiszavasvári 7, 3. 3. Újfehértó 3, 4. Nyírmada 0.

A 3. helyért: Tiszavasvári–Apagy 2–1 (0–1)

Döntő: Nyírgyulaj–Sényő 1–0 (0–0)

Gól: Fekete G.

Különdíjak. A torna legjobb játékosa: Siska Gergő (Nyírgyulaj).

Gólkirály: Kiss Zoltán (Apagy, 17 góllal).

A torna legjobb kapusa: Szabó Zoltán (Sényő).

Legsportszerűbb csapat: Újfehértó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!