Sport

2015.03.05. 17:58

A piros jogos, a három meccs sok

Nyírbátor - Három percet kellett volna kibírni, mert Ambrusz Árpád a szünetben cserét akart kérni.

Nyírbátor - Három percet kellett volna kibírni, mert Ambrusz Árpád a szünetben cserét akart kérni.

Ambrusz Árpád (Nyírbátor) 3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert megrúgta ellenfelét, aki megsérült.” A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának legutóbbi határozatai közül való az idézet, amely érzékenyen érintette mind a játékost, mind pedig az egyesületét, hiszen az NB III-as tavaszi nyitányon, a Tiszaújváros elleni hazai meccsen (0–1) kiállított játékossal egy időre kulcsemberét veszítette el a Nyírbátori FC.

– Azt nem mondom, hogy soha nem voltam kiállítva, de hirtelen három eset ugrik be, kétszer még a Szpariban, egyszer pedig Kemecsén kaptam piros lapot, de valamennyi esetben második sárga lap után – idézte fel „renitens” múltját Ambrusz Árpád. – Úgy gondolom, a két meccsre szóló eltiltás jogos lett volna, a hármat egy kicsit sokallom, mert végül ellenfelem sérülése szerencsére nem lett olyan súlyos, amilyennek elsőre tűnt. Úgy tűnik, a bizottság nem méltányolta, hogy felnőtt pályafutásom során ez volt az első egyből kapott piros lapom, és védő létemre akadt olyan szezonom, amikor egyetlen sárgát sem kaptam. Az esetről szólva, éppen előtte hagytunk ki egy nagy helyzetet, és a középpályán szerettem volna megakadályozni egy taktikai szabálytalansággal a kibontakozó újvárosi ellenakciót. Az utóbbi másfél hétben combizomsérüléssel bajlódtam, nem voltam százszázalékos állapotban, talán emiatt késtem egy ütemet. Éreztem, hogy „narancssárgásra” sikeredett a becsúszás, és nem lepődtem meg, amikor a pirosat mutatta fel a játékvezető. Szándékosságról azonban szó sem lehetett, ezt a szenvedő fél is elismerte. Végig éreztem a combomat, szokásommal ellentétben a szünetben cserét akartam kérni. Három percet kellett volna még kihúzni.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 6-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!