Sport

2015.03.16. 18:22

Kedvet kapott a világversenyekhez

Nyíregyháza - A fedett pályás szezon zárultával immár az utánpótlás Európa-bajnokság kerül Bakosi Péter célkeresztjébe.

Nyíregyháza - A fedett pályás szezon zárultával immár az utánpótlás Európa-bajnokság kerül Bakosi Péter célkeresztjébe.

Miként édesapja, ő is abban az évben vehetett részt első fedett pályás Európa-bajnokságán, amikor betölti a 22. születésnapját. Más kérdés, hogy amíg Bakosi Béla 1979-ben, Bécsben a hármasugrás ötödik helyezettjeként robbant be versenyszáma legjobbjai közé, addig Bakosi Péter egyelőre menedzselési szándékkal került be a magyar válogatottba. A prágai Eb-n elért 25. helyezés kiindulási alapnak azért nem rossz.

– Az első felnőtt világversenyemen úgymond megfizettem a tanulópénzt – emlékezett a kontinensbajnokságon történtekre Bakosi Péter. – Megtapasztaltam azt, hogy milyen a legjobbak között indulni, arra is rájöttem, hogy más egy ilyen viadal, amikor már a kezdőmagasságon beszállok, és más az itthoni, ahol akkor kezdek, amikor már szinte mindenki kiesett. Az is fura volt, hogy a húszezres csarnok kilencven százalékig már a selejtezőkre megtelt, nem tagadom, meg is remegett a lábam az egyik kísérletemnél.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 17-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!