Sport

2015.03.13. 16:14

Legyűrték az aligátorokat, majd a polipból pörköltet csináltak

Nyíregyháza - Az AQUA SE fiatal pólósai mind a négy mérkőzésüket megnyerték.

Nyíregyháza - Az AQUA SE fiatal pólósai mind a négy mérkőzésüket megnyerték.A közelmúltbeli vidékbajnoki tornákon négy győzelemmel rukkoltak ki a Nyíregyházi Aqua SE ifjú vízilabdázói. Miskolcon az Észak-keleti Liga Kupa gyermek III. korosztályának (2002-2003-as születésűek) első fordulóján szálltak medencébe.

A két mérkőzésen a vártnál könnyebben arattak fölényes győzelmet a nyíregyháziak. A csapat minden része jól működött, mind támadásban, mind védekezésben változatos, gyors, pontos játékot mutattak. Kiemelkedett Cserpák Zalán teljesítménye, aki 15 gólt lőtt a két találkozón.

A serdülők Békéscsabán vágták ki a rezet. Kántor Gábor tanítványai előbb a Gyöngyösi Aligátorokat tanították móresre, majd győzelmi étvágyukat polippörkölttel csillapították.

Bajnokesélyeshez méltóan játszottak a nyíregyháziak, jól működött a lefordulásos taktika, támadásban pedig a Spák Csaba-Pethe István páros szinte tarthatatlan volt. A bajnoki cím sorsa – bár még öt mérkőzés hátravan – az eddigiek alapján a listavezető Zempléni VK és a második helyen álló AQUA között dőlhet el. Folytatás áprilisban Sátor­aljaújhelyen.

KM

Észak-keleti Liga Kupa, gyerek III. korosztály

AQUA SE–Zempléni VK 12–5.

AQUA SE–Gyöngyösi Aligátorok VC 24–6.

Vidékbajnokság, serdülők

AQUA SE–Gyöngyösi Aligátorok VC 26–3 (5–1, 9–0, 5–0, 7–2)

AQUA SE–Octopus BVE 19–5 (5–1, 4–2, 6–1, 4–1)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!