Sport

2015.03.23. 18:45

Uralta a játékot a Szpari, kezd összeérni a csapat

Nyíregyháza - A hét végén jelentős mértékben csökkent Mátyus János népszerűségi mutatója Pápán. Persze a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője ezt aligha bánja, hiszen szombaton igen fontos három ponttal gazdagodott a csapat.

Nyíregyháza - A hét végén jelentős mértékben csökkent Mátyus János népszerűségi mutatója Pápán. Persze a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője ezt aligha bánja, hiszen szombaton igen fontos három ponttal gazdagodott a csapat.Ráadásul nem is érdemtelenül, hiszen bár büntetőből született meg a győztes gól, a meggyőzőbben focizó vendégcsapat teljes mértékben rászolgált a sikerre.

- Nagyon fontos lépést tettünk céljaink megvalósításához Pápán, ahol jól játszottunk, végig kontrolláltuk a mérkőzést és értékes három pontot szereztünk - summázta a mérkőzést a a Szpari mestere.

Stabil volt a védekezés

Való igaz, a Spartacus uralta a játékot, és bár a második félidőben volt beadások után volt pár izgalmas pillanat Ovszijenko Volodimir kapuja előtt, komoly, gólveszéllyel kecsegtető helyzetet nem tudtak kidolgozni a pápaiak. A Szpari főként az első félidőben dominált, a gólt viszont szünet után szerezte.

– Így igaz - reagált a felvetésre Mátyus János. – Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy terveztük, megtartottuk a labdát, és irányítottuk a játékot, egyedül a gól hiányzott, az a második félidőre maradt. Előtte volt még egy kapufánk is. Igaz a vezetésünk után többet támadott a Pápa, de a védelem jól működött, álltuk a sarat, és stabilak voltunk.

Eddig elsősorban a védekezésre fektette a hangsúlyt a csapat, most már játszani is akar, amit Pápán már meg is mutatott. Jó passzban van a Szpari, amiatt talán rosszkor jön a válogatott fellépése miatt szünet.

Újvárosban is nyerni akarnak

- Én szívesen játszottam volna a hét végén Dunaújvárosban, de ez van. Sok új játékos érkezett télen, ám a közös munka kezd beérni. Újabb fontos mérkőzés elé nézünk, amelyen szintén nyerni akarunk. Éppen ezért a hét végére szeretnék egy edzőmeccset, mégpedig egy erős ellenféllel. Remélem sikerül is megfelelő, határom túli ellenfelet találni - így Mátyus János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!