Sport

2015.03.11. 09:40

Várkerti hangok - Nyílt levél az MLSZ-hez

Kisvárda - 2015. március 4. Kisvárda Master Good-Szolnoki MÁV FC Magyar kupa labdarúgó mérkőzés. Szurkolói csoportunk történetének egyik legszomorúbb napja. Közel egy hét telt el azóta, de talán az ezen a napon történteken kizárólag az idő múlása miatt egyikőnk sem tudja majd túltenni magát. Pontosan ennek a tudata motivált bennünket arra, hogy véleményünket ebben a formában is kifejtsük és joggal és okkal várjunk választ kérdéseinkre.

Kisvárda - 2015. március 4. Kisvárda Master Good-Szolnoki MÁV FC Magyar kupa labdarúgó mérkőzés. Szurkolói csoportunk történetének egyik legszomorúbb napja. Közel egy hét telt el azóta, de talán az ezen a napon történteken kizárólag az idő múlása miatt egyikőnk sem tudja majd túltenni magát. Pontosan ennek a tudata motivált bennünket arra, hogy véleményünket ebben a formában is kifejtsük és joggal és okkal várjunk választ kérdéseinkre.

Tisztelt Magyar Labdarúgó Szövetség!

Tisztában vagyunk vele, hogy mi itt a „keleti végen” talán a legtávolabb vagyunk a magyar labdarúgást irányító vezetőktől. Tisztában vagyunk azzal is, hogy hazánk ebben a régiójában minden „egy kicsit nehezebb” mint máshol, de reméljük hangunk elhallatszik majd a döntéshozókhoz, és ha mást nem is érünk el ebben a konkrét ügyben, legalább tudatjuk, hogy vagyunk és reméljük soha többé nem kell a jövőben ilyen történéseket átélnünk, nem történnek meg ilyen események egyetlen magyar labdarúgó pályán sem.

Az elmúlt héten, nap mint nap azt kérdezgettük egymástól: „miért történhetett mindez”? Máig nem értjük, de megtörtént.

(Csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy mostanában többször foglalkozott a média a kisvárdai labdarúgócsapattal, a Kisvárdán megvalósuló fejlesztésekkel, elképzelésekkel, célokkal. Kimondhatjuk nyíltan, nem minden esetben pozitív színezettel. Kizárólag költői kérdés részünkről, hogy ebben a szinte „nézőmentes” mai magyar labdarúgásban nem ott van-e helye a fejlesztéseknek ahol egy szerda délutáni kupameccsen többen vannak (1100 fő!) mint némelyik NB1-es mérkőzésen, nem ott van-e helye, ahol annyira szeretik a labdarúgást, hogy az idegenbeli meccseinken sokszor többen vagyunk, mint a hazai nézők?)

Talán nem sok embert hoz lázba egy magyar kupa mérkőzés a 4 közé jutásért, de számunkra az utóbbi évek egyik legfontosabb mérkőzéséről volt szó. Ugyan nekünk, mint szurkolóknak nincs jogorvoslati lehetőségünk, de csendben sem maradhatunk, hiszen akkor hallgatólagosan beleegyeznénk abba, hogy ez így van rendjén.

Csak remélni tudjuk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőinek egyaránt fontos minden hazánkban vívott mérkőzés, mert ez viheti előre a magyar labdarúgást. A közös célok, az egyenlő feltételek, a fair play, a labdarúgás, mint az egyik legnagyobb tömegeket vonzó csapatsport szeretete. A mi részünkről az utóbbi adott, szurkolóként ez a legfontosabb.

Az összes többit Önöknek kell biztosítania.

Nem kívánunk a mérkőzésen történtekkel részleteiben foglalkozni, arra a mérkőzés videó anyaga kiválóan alkalmas, azonban a mérkőzésen történtek elfogadhatatlanok számunkra. Minden mérkőzésen vannak vitatható ítéletek, nehezen megítélhető helyzetek, ez a labdarúgás velejárója, de a Kisvárda Master Good-Szolnoki MÁV FC magyar kupa mérkőzés játékvezetése sem a magyar labdarúgáshoz, sem pedig a magyar kupa színvonalához nem volt méltó. Hosszasan lehetne sorolni a véleményünk szerint téves ítéleteket, de levelünknek nem ez a célja. Célunk a figyelemfelhívás és annak a jogos igénye, hogy a mérkőzésen történtek kivizsgálásra kerüljenek.

Tisztelt Szövetség!

Természetesen elintézhető lehetne az ügy annyival, hogy a hazai szurkolók elfogultak, az elveszített mérkőzés után pedig elkeseredettek, de higgyék el amennyiben ilyen események megtörténhetnek honi labdarúgásunkban vizsgálat és szankciók nélkül, akkor a magyar labdarúgás előbb-utóbb el fogja veszíteni azokat a fellegvárait is, amilyen itt a kisvárdai csapat körül kialakult, és amelyet mi a Várkerti Vitézek szurkolói csoport képvisel.

Csak remélni tudjuk, hogy az ellenőri jelentés tartalmazta az általunk is tapasztaltakat, reméljük, hogy a mérkőzés felvétele megalapoz egy részletes vizsgálatot és ennek a vizsgálatnak az eredményeképpen meghozott döntések hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a jövőben ne kelljen egyetlen szurkolói csoportnak sem hasonló történéseket átélnie.

Végezetül engedjék meg, hogy nyílt levelünkben elnézést kérjünk minden labdarúgást szerető szurkolótól a nézőtéren történtekért, a játékvezető asszisztenst ért atrocitásért. Nem lehet ugyan mentség, de a csapatunkat sorozatosan sújtó téves ítéletek a mérkőzés második felére, még az általában csendesen szemlélődő szurkolókból is indulatokat váltottak ki.

Tisztelt Labdarúgó Szövetség!

Mint a magyar labdarúgás egyik leglelkesebb szurkolótábora kérjük a Kisvárda Master Good – Szolnoki MÁV FC Magyar kupamérkőzésen történtek teljes körű kivizsgálását, és amennyiben erre a jogszabályok lehetőséget adnak a vizsgálati eredmények részünkre történő megküldését.

Kisvárda, 2015. március 9.

Mielőbbi válaszuk reményében,

Tisztelettel:

Várkerti Vitézek

szurkolói csoport


Tovább tart a vihar a Szolnok Kisvárdán szerzett első gólja körül, a bírónak meg kellett volna állítani a játékot. tovább »


Nem akármilyen jelenetek tarkították a Kisvárda Master Good–Szolnok labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntőt, amely után hátrányba került az NB III-as házigazda az áprilisi visszavágóra. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!