Sport

2015.04.15. 14:09

A legrövidebb út a leggyorsabb

Nyíregyháza - Pekár László pénteken is szerezne gólt korábbi csapata ellen.

Nyíregyháza - Pekár László pénteken is szerezne gólt korábbi csapata ellen.

Gólt szerezni mindig jó, győztes pedig felettébb. Pekár László, a Nyíregyháza Spartacus focistája tavasszal két élvonalbeli mérkőzésen érezhette mindezt, hiszen Pápán az ő tizenegyesével nyert a Szpari, szombaton pedig a ráadás utolsó percében lőtt remek találata jelentette a vendégek számára a három pontot.

A huszonkét éves támadó az első félidőben adott egy remek forintos labdát L Imam Seidynek, aki kihagyta a ziccert, majd volt egy feledhető szabadrúgása.

- Az első játékrészben inkább az összjátékokban voltam benne, olyan nagy-egy az egy elleni lehetőségem nem adódott – kezdte visszapillantását a győri meccsre Pekár László. – Szerencsére így is vezettünk, a mester pedig a szünetben azt érte, hogy nagyon figyeljünk oda, mert ha a győriek találnak egy gólt, akkor vérszemet kaphatnak. Sajnos így is történt és sikerült egyenlíteniük.

Aztán amikor a vendégek már azon izgultak, hogy legalább az egy pont megmaradjon, jött a ráadás és a remek gól. Juraj Halenár mérnöki pontossággal rajzolta a labdát a bal oldalon sprintelő Peki elé, aki két csel után kilőtte a bal alsó sarkot. Érdekes, hogy Pápán hasonlóan balról cselezett befelé, majd akkor a hosszú sarkot célozta meg, a labda pedig a kapufáról kipattant.

- Én is a tizenhatosunknál védekeztem, amikor megszereztük a labdát – folytatta élménybeszámolóját a focista. – A megbeszéltek alapján bal szélen megindultam. Amikor Halihoz került a labda, akkor éreztem, hogy nagyon kell figyelnem, hiszen a jobb szélen nem ment senki. Jött is az átadás, sikerült jól átvennem. Amikor az első védő jött, arra ügyeltem, hogy sikerüljön a tizenhatoson belülre kerülnöm. kisit hozzám ért ugyan, de eszembe sem jutott feldobni magam. Adta magát a második csel, amivel befelé húzta, Felnéztem, és mivel a a kapus nem mutatott semmit, úgy döntöttem, hogy a legrövidebb út a leggyorsabb, ezért a rövid sarkot vettem célba. Szerencsére jól és a labda a hálóban között ki.

Volt is kicsi a rakás nagyot kíván, amit persze nem nagyon bánt a gyorslábú focista. A Szpari házi gólkirálya pénteken szeretné gyarapítani góljai számát, mégpedig egy számára ismerős csapat ellen. Az a Kecskemét lesz a nyíregyháziak vendége, ahol három szezont húzott le az élvonalban, az ötvenhat mérkőzésen háromszor talált az ellenfelek kapujába a fiatal támadó.

- Valóban különleges mérkőzés lesz a számomra, hiszen sok játékost, és a szakmai stáb tagjainak nagy részét is is jól ismerem. Ám ez csak csak a meccs előtt és utána lesz fontos, közben mindent megteszek majd azért, hogy ismét nyerjünk.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!